KVS Maritiem nog steeds zonder puntverlies

De korfballers van KVS/Maritiem hebben zaterdag op eigen veld met 17-9 gewonnen van het Leidse Pernix. De topscorers aan Scheveningse zijde waren Youri Nadorp (5), Antoine Bogaard (4) en Larissa Lazarom (3). Na een ruststand van 8-4 liepen de Vissen uit naar een comfortabele 17-9 winst. Coach Jesper Zorn keek terug op een goede wedstrijd. “We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld met veel passie. Ik zat echt te genieten op de bank. Veel kans gecreëerd en heel weinig weggegeven.” KVS staat samen met Nieuwerkerk na vier duels zonder puntverlies aan kop van de overgangsklasse C. Nieuwerkerk lijkt de topfavoriet voor de promotie. Zaak voor de Scheveningers om tot de topper geen punten te verspelen en dan te hopen op een stunt.


VEO
In diezelfde overgangsklasse C verloor het Voorburgse VEO in Maarssen met 14-12 van OVVO/De Kroon. VEO had al twee ploegen van de “grote drie” (GKV, KVS en Nieuwerkerk) getroffen, waarvan OVVO er één had ontmoet. Voor de competitie hadden de ploegen tegen elkaar op hetzelfde veld geoefend, waarbij VEO nipt verlies incasseerde. De teleurstelling was achteraf enorm aan Voorburgse zijde en -het moet gezegd- VEO was niet gelukkig met de arbitrage, maar heeft zichzelf vooral tekortgedaan door missers in de passing en het niet benutten van kansen. Vooraf had trainer/ coach Arnoud Kok echt gehoopt op twee punten, maar het mocht niet zo zijn: “Ons percentage was gewoon te laag”. De Voorburgers staan op een voorlaatste plaats.

Redactie: Ronald Mooiman/VEO
Foto’s: Erik de Kleijn

Geef een reactie