KVS Maritiem – GKV Enomics: Een wedstrijd met een dubbel gevoel

In de overgangsklasse C  speelde KVS Maritiem de openingswedstrijd van de veldcompetitie tegen GKV Enomics uit Gorichem. De laatste wedstrijd dat deze teams tegen elkaar speelde was uitgerekend de zaalcompetitiewedstrijd in de Blinkerd. Een triller om het kampioenschap in de overgangsklasse, welke voor KVS een teleurstellend einde had.

“Wij hebben het team goed voorbereid voor deze wedstrijd om iets recht te zetten tegen GKV. Het is wel een dubbel gevoel.  Na de Corona-stop staan we nu weer tegenover elkaar  op het veld. Eigenlijk is dit een revanche wedstrijd voor ons”  was de insteek  van de beide coaches Jasper Zorn en Marcel van Dijk van KVS.

In de eerste helft wist GKV regelmatig een voorsprong te nemen, door alerter te spelen als team. KVS  moest even wakker worden geschud en met de rust was de aansluiting verkregen (11-12). In het tweede bedrijf was het direct KVS dat de wedstrijd dicteerde met sneller spel. Het gat van vier doelpunten was, halverwege de speelhelft een feit. Dit bleek voor GKV in de laatste 15 minuten niet meer te overbruggen.

Met een eindstand van 21-17 heeft KVS de eerste stap gezet om op het veld mee te doen voor het kampioenschap. Gezien de brede selectie van KVS is een stap naar de Hoofdklasse, zowel op het veld als in de zaal, wel het doel van de Scheveningers.

Redactie en foto’s: Frank van Leeuwen