Hdm de verrassende medekoploper in de Hoofdklasse

Na drie speelronden is het Haagse hdm nog zonder puntverlies de verrassende (mede) koploper in de Hoofdklasse. Nu was het verzwakte Laren het slachtoffer van de dadendrang van de blauw-witten. Hdm was vrijdagavond met 2-0 te sterk voor de Noord-Hollandse vrouwen.  Al snel was het routinier Pien van Nes dat het thuisspelende hdm op voorsprong zette. Laren, dat vier vaste basisspeelsters miste, trok ten aanval, maar miste de mogelijkheden die werden gecreëerd. De beslissing volgde vlak voor tijd toen Erica Sanders de 2-0 op het scorebord zette.

  • 18-09-2020: Hockey: HDM v Laren: Den Haag - Hoofdklasse Dames 2020-2021

Hdm staat samen met Amsterdam, SCHC en Den Bosch op een gedeelde koppositie met negen punten uit drie duels

Ook de tweede Haagse vertegenwoordiger in de vrouwen hoofdklasse, was vrijdagavond succesvol. HGC won op de Roggewoning met 2-1 van Hurley. Karlin Scheepens uit een strafcorner en Stefania Antoniazzi Brondino waren de matchwinnaars van de vrijdagavond. Het was voor de HGC vrouwen de eerste zeg van het seizoen.

Tekst: Ronald Mooiman

Foto’s: Sebastiaan Nederhoed

Geef een reactie