Haagse Korfbaldagen gaan niet door


De organisatie van de Haagse Korfbaldagen heeft besloten de 35e editie van de Haagse Korfbaldagen dit jaar (begin november) niet door te laten gaan.
Het risico bij de vele wedstrijden van corona besmettingen voor de deelnemers is voor de organsatie de hoofdreden. Ook de eisen die aan ons als organisatie worden gesteld, mede gezien de laatste ontwikkelingen in de corona crisis, maken het voor ons onmogelijk en onwenselijk om een toernooi te organiseren wat net als elk jaar een feestje moet zijn voor sporters en publiek.

Vooral het grote aantal wedstrijden in de Sportcampus Zuiderpark brengt grote organisatorische problemen met zich mee. Ook in andere hallen is de 1,5 meter regel vaak heel moeilijk te handhaven.

Het gaat om 80 wedstrijden in 7 verschillende sporthallen in de regio, met bijna 800 deelnemers (senioren en jeugd) gedurende 10 dagen.

Ook wanneer geen publiek wordt toegelaten blijft het een groot risico om te handhaven. Daarbij wil en kan de organsatie geen garantie geven dat er geen besmettingen optreden. We moeten voorzichtig blijven.

Geef een reactie