Eredivisionist Waterpolo Den Haag oefent tegen AZC Alphen

De Haagse waterpolomannen starten op 3 oktober 2020 met de eerste competitiewedstrijd in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Ter voorbereiding van dit nieuwe avontuur in de eredivisie worden er enige testwedstrijden gespeeld.

Het Alphense AZC was gisterenavond de tegenstander in Het Hofbad van Waterpolo Den Haag. AZC kan gerekend worden tot één van de top 5 teams in de Nederlandse competitie. Het team beschikt over internationals en sterke buitenlandse spelers, die jaarlijks worden gecontracteerd. Vele teams in de eredivisie spelen met buitenlandse spelers, die o.a. uit Kroatië, Servië en Hongarije komen, om hun carrière af te bouwen voor wat extra inkomsten. De begroting van Waterpolo Den Haag is minimaal en sponsors zijn momenteel niet geïnteresseerd. Sponsoring is schijnbaar makkelijker te realiseren in de kleinere woonkernen dan in een grote stad als Den Haag. Vooraanstaande bedrijven in en rondom Den Haag laten hier een enorme kans liggen gezien het imago van waterpolo, dat een positieve uitstraling heeft als Olympische sport.

Waterpolo Den Haag is, na 8 jaar, weer actief op het hoogste niveau en beschikt over een team dat vele jonge talentvolle spelers herbergt. Het team heeft een basis van ervaren spelers, die eredivisie ervaring meebrengen en de promotie afgelopen seizoen hebben gerealiseerd.

Mark van Engelen trainer/coach ziet kansen, ”De testmatch tegen AZC is voor ons team wennen aan het niveau en de hogere handelingssnelheid. Het speelveld is groter en de scheidsrechters zijn ook een puntje van gewenning. We hebben een team dat alleen maar beter kan gaan spelen, gezien de vele talentvolle spelers waarover wij beschikken. Ondanks dat is een toppositie bij de eerste 10 teams nog niet mogelijk voor ons en zullen ons meer richten om onze plaats in de eredivisie te verdienen”.

De uitslag (7-9) van de testmatch tegen AZC Alphen geeft wel hoop, gezien het vertoonde spel van de Haagse boys. Komende week volgt nog een testmatch tegen eredivisionist ZPB Barendrecht, ter voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie, thuis tegen Het Ravijn.

Zaterdag 3 oktober 2020, aanvang; 19:45 uur
Het Hofbad, Ypenburgse Boslaan 30, Den Haag

Redactie en Beeld: Sportshoots.nl

Geef een reactie