DKC verrassend onderuit in Wateringen

De streekderby tussen Le Credit Sportif VELO en het Haagse DKC was niet het duel waar jaarlijks door velen naar werd uitgekeken. Allen toegankelijk voor het thuispubliek en familie van de DKC’ers was het een schim van de topper die het altijd is. VELO pakte ook nog eens verrassend de 5-3 winst waardoor DKC enigszins bedompt naar de Hofstad terugkeerde.

Het openingsduel tussen de mannen van VELO (nieuweling Nick Fransman en Jim Middelburg) wonnen verrassend van het sterkte Haagse koppel Mark Caljouw en Michiel Kruijt na de derde game in een ware thriller. Een anticlimax waren de mannendubbels. Iedereen had zich verheugd in een duel tussen Mark Caljouw en Nick Fransman. VELO had er voor gekozen om Fransman op de tweede mannenenkelspel plek te zetten, waardoor het publiek niet kon genieten van hoogstand badminton op de zaterdagmiddag in de Wateringse VELO-hal.

FOTO’S FRANK VAN LEEUWEN

Opvallend was het dat behalve de winst van Fransman voor de Wateringers, DKC alle drie de andere enkelspelen won. Het waren Mark Caljouw, Marlies Baan en nieuweling Manon Sibbald die de de drie punten voor het team van coach Dennis van Daalen de Jel binnenslagen. De Haagse problemen lagen voornamelijk in de dubbels. Deze gingen na het ingecalculeerde verlies van Caljouw en Kruijt ook alle verloren.

FOTO’S ASHTON TOKROMO

Komende weekend heeft DKC genoeg mogelijkheden om het zelfvertrouwen weer op te krikken. Dan komen de Hagenaars tweemaal in actie. Op de zaterdag speelt DKC in de eigen hal tegen het Wijchense 2da Smashing. Een dag later volgt bij Drop Shot een mooie stadsderby.

Geef een reactie