Column Vertrek grootverdieners ADO gevolg ‘wanbeleid’ Mattijs Manders


Met het vertrek van de routiniers Tom Beugelsdijk (30), Dion Malone (31), Erik Falkenburg (32), Lex Immers (34) en Aaron Meijers (bijna 34) is de Haagse BVO verlost van dure kostgangers. Kostgangers die onder het bewind van de in juni 2019 vertrokken algemeen directeur Mattijs Manders, zeer rijkelijk beloond werden in de vorm van salarissen die de Balkenende norm ruimschoot overschreden. In de tweede periode van Manders bij de Hagenaars in de functie van Algemeen Directeur (mei 2016 tot juli 2019) rezen de spelerssalarissen de pan uit, al dan niet in overleg met grootaandeelhouder United Vansen.

Door het vertrek van deze grootverdieners hoopt de residentieclub meer mogelijkheden in het budget te hebben om de selectie een dringend gewenste en broodnodige kwaliteitsinjectie te geven. De eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo heeft aangetoond dat tegen een ploeg, die volgens de kenners ook in het rechterrijtje moet worden ingeschaald, het kwaliteitsverschil te groot was. Zo groot zelfs dat van een zorgeloos seizoen geen sprake zal zijn en het niet ondenkbeeldig is dat de supporters van de club weer een zwaar seizoen tegemoet gaan. Het lijkt niet zo te gaan worden dat corona nog een keer de helpende hand zal bieden.

Aan de andere kant is het duidelijk dat alleen met jonkies het seizoen ingaan en verder afwerken niet zonder gevolgen zal blijven zeker als je kijkt wat de andere ‘degradatie kandidaten’ zoals Fortuna Sittard, FC Emmen, PEC Zwolle, Sparta Rtd. en RKC Waalwijk tot nu toe hebben geïnvesteerd in kwalitatieve versterkingen.

In de praktijk blijkt altijd weer dat een goede combinatie van jeugdig talent en een stukje routine de ideale mix is om tot een punten pakkend elftal te komen en je kan en mag niet verwachten dat alleen Peet Bijen (25) en John Goossens (32) de kar zullen moeten gaan trekken.
Aan Martin Jol als technisch adviseur en voortrekker van het technisch hart, de taak om trainer Aleksander Rankovic gereedschap te geven om in ieder geval een reële kans te creëren ADO Den Haag te behouden voor de Eredivisie.

Dat laatste moet toch kunnen voor de derde stad van het land !

ADO Watcher
Rob BlankensteinGeef een reactie