BC Drop Shot doet goede zaken in dubbelweekend

Drop Shot sterkste in stadsderby tegen DKC

Het eerste dubbelweekend van dit seizoen leverde twee topaffiches op voor BC Drop Shot.
Zondag de clash tussen de twee Haagse topclubs, maar voor de neutrale toeschouwer was het erg jammer dat Mark Caljouw de grote afwezige was bij DKC. De Drop Shotters zullen dit natuurlijk minder erg gevonden hebben, want zelfs voor Joran is Mark in normale doen een klasse apart in Nederland.

Bij DKC wel Michiel Kruijt en die speelde met Gijs Duijs de mannendubbel tegen Mathias en Wessel. Het ging in beide sets steeds aardig gelijk op met om-en-om de voorsprong voor beide koppels, maar Wessel en Mathias wisten steeds op het juiste moment een demarrage te plaatsen en trokken de partij met 17-21 en 19-21 naar zich toe.

Op de andere baan zagen Alyssa en Imke toch wel verrassend de eerste set met 22-20 naar Marlies Baan en Charissa Kuiper gaan, maar met een tandje bijschakelen, was er voor Marlies en Charissa geen houden meer aan en ging het punt via 11-21 en 8-21 naar de Drop Shot dames. Tussenstand 0-2 voor Drop Shot.

Joran maakte er tegen Andy Buijk vooral in de tweede set een veredelde trainingspartij van en won eenvoudig met 7-21 en 14-21. Lars stond tegenover Tom Blinde en had een stroeve eerste set, die Tom met 21-14 binnenhaalde. In de tweede set een andere Lars in het veld, die zich beter in de wedstrijd vocht en lang zicht had op een derde set. Helaas kon het setpunt niet verzilverd worden en ging de tweede set ook naar DKC, zodat de hatelijke 0 van het bord was. Tussenstand 1-3

Nadia Choukri had het vooral mentaal lastig tegen Manon Sibbald. Het was een gelijk opgaande strijd, maar juist op de beslissende momenten vocht Manon zich naar de winst: 21-18 & 21-16.

Op de andere baan speelde Jaymie een fantastische eerste set tegen Marlies Baan, die niet vaak een set verloren zal hebben met 8-21. Maar zoals zo vaak na zo’n relatief eenvoudige eerste set volgt dan een moeizamere tweede set. Ook in dit geval, en ging het lang gelijk op. Op het eind leek Marlies op weg om een derde set af te dwingen, maar toen vond Jaymie het blijkbaar wel genoeg zo en sloeg via 4 achtereenvolgende winners toe en won de set en de partij. Tussenstand 2-4

De beide mixen werden een relatief eenvoudige prooi voor de Drop Shot duo’s. Joran en Alyssa wonnen met 14-21 en 12-21 van Kiona van der Werff en Gijs. Mathias en Imke hadden ook weinig te duchten van Michiel en Manon, waarbij vooral in de eerste set er een paar grappige misverstanden waren tussen Manon en Michiel, waarschijnlijk door onwennigheid van vooral Manon. Met 11-21 en 9-21 ging het laatste punt naar Drop Shot. Een mooie 2-6 eindstand in het voordeel van BC Drop Shot, zodat teruggekeken kan worden naar een uitstekend resultaat in dit dubbelweekend.

BC Drop Shot blijft koploper en heeft nu twee weekenden rust. Op 17 oktober wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen BV Almere. Op 24 oktober volgt dan de voorlaatste  thuiswedstrijd in Fase 1 tegen Hoornse BV.

Op zaterdag 26 september thuis tegen BC Duinwijck, wat op volle oorlogsterkte verscheen, en zondag 27 september de uitwedstrijd tegen BC DKC.

Zoals gezegd was BC Duinwijck met al hun toppers aanwezig, en alleen Ralph Starren ontbrak, maar Selena Piek was wel van de partij.

De damesdubbel ging tussen Imke van der Aar met Nadia Fankhauser tegen Selena Piek en Debora Jille. Nadia en Imke streden naar wat ze waard waren, maar dit bleek niet genoeg en ging de winst naar het Duinwijck duo met 12-21 en 17-21. Op de andere mat bonden Wessel van der Aar en Mathias Thyrri Jørgensen de strijd aan tegen Koen Ridder en Brian Wassing. Het werd een boeiend gevecht op het scherpst van de snede. De eerste set ging met 21-16 naar Wessel en Mathias, maar de Duinwijckers vochten zich terug in de wedstrijd via 19-21 winst in set 2. De derde set ging lang gelijk op, maar op het juiste ogenblik sloegen de Drop Shotters een gaatje om uiteindelijk de winst via 21-18 veilig te stellen. Tussenstand na de dubbels is 1-1.

Ook de punten voor de heren- en damessingles werden netjes onderling verdeeld. Joran Kweekel won met 21-15 en 21-15 van de Pool Adrian Dziólko en Lars Kros moest de punten aan Jordy Hilbink laten (13-21 & 11-21). Nadia Choukri moest in Doenia Pelupessy haar meerdere erkennen met 14-21 en 14-21. Maar Jaymie Laurens zorgde misschien wel voor de verrassing van de dag doro in drie sets van Debora Jille te winnen. Vooral de tweede set speelde Jaymie erg goed en ook de derde had ze de overhand, maar bijna liet ze de winst nog glippen. Uiteindelijk toch een fraaie winst met 20-22, 21-15 en 22-20. En zo stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord.

De Mixen moesten dus de beslissing maar gaan brengen. Joran en Alyssa Tirtosentono moesten het opnemen tegen Adrian en Corine Breukers en zorgden er via de 21-11 en 21-19 winst voor dat er minimaal een gelijkspel voor Drop Shot in zat. Op het andere veld stonden Mathias en Imke tegenover Jordy en Selena. Hoewel Jordy niet echt als mix-specialist wordt gezien, heeft hij natuurlijk wel voldoende ervaring en techniek om Selena te steunen. Maar Mathias en Imke speelden gedreven en trokken de winst naar zich toe met 21-16 en 21-17. Hierdoor won Drop Shot deze wedstrijd met 5-3 en tankte vertrouwen voor de wedstrijd tegen DKC op zondag.

Verslag Drop Shot

Geef een reactie