Advocaat krijgt cadeautje middels winst op ADO Den Haag

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord die zondag zijn 73e verjaardag vierde, kreeg middels een 4-2 overwinning op ‘zijn’ ADO Den Haag een gepast verjaardagscadeau. In tegenstelling tot de twee voorgaande wedstrijden kwamen de Hagenaars nu veel beter uit de verf. Al na 11 minuten kwam de Haagse ploeg op een 0-1 voorsprong door een treffer van Jonas Arweiler die doelman Bijlow met een venijnige schuiver kansloos liet na een misser van Geertruida aan Rotterdamse kant. Diezelfde Bijlow hield de Rotterdammers daarna in de wedstrijd door een paar goede reddingen op schoten van Kees de Boer en Samy Bourard. Daarna kwam de thuisploeg wat beter in z’n spel en dat resulteerde in de 1-1 van Geertruida die daarmee zijn fout goedmaakte.

Na de thee viel er van alles te beleven in de Rotterdamse Kuip waarbij de 2-1 voor de thuisploeg van de Argentijn Senesi middels een schitterende omhaal van grote klasse was. Toch gaven de hofstadbewoners zich niet gewonnen en dat leverde in de 68e minuut een strafschop op die in eerste instantie gemist werd door Jonas Arweiler. Omdat er in de ogen van de VAR te doelman Bijlow te snel van zijn doellijn was gelopen, moest de door de Feyenoord-goalie gekeerde penalty overgenomen worden. Shaquille Pinas trok met de benutter strafschop de stand weer gelijk. Nauwelijks twee minuten later was het invaller Narsingh die de 3-2 aantekende en uiteindelijk was het aanvoerder Steven Berghuis die vanaf elf meter na ‘hands’ van Pinas de eindstand op 4-2 bepaalde.

Ondanks het derde verlies op een rij geeft het vertoonde spel van de ploeg van trainer Aleksander Rankovic de Haagse burger toch weer wat moed. Hopelijk levert dat komende zaterdag in Venlo tegen VVV Venlo de eerste punten op.           

Karakteristieken:

Scoreverloop: 11. Arweiler 0-1, 27. Geertruida 1-1, 57. Senesi 2-1, 69. Pinas(pen), 71. Narsingh 3-2, 83. Berghuis(pen) 4-2.

Scheidsrechter: Higler

Toeschouwers: 13.000

Geel:  Feyenoord: Haps en Fer; ADO Den Haag: Pinas.

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye, Bourard, Rigo (89. Pascu), , De Boer (89. Goossens), Besuijen (78. Ould-Chikh), Arweiler (78. Kramer), Catic (58. Ratiu).

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief

Geef een reactie