ADO vrouwen beginnen Eredivisie Cup met winst op Heerenveen

De ADO vrouwen zijn in het kader van de Eredivisie Cup begonnen met een overwinning op Heerenveen, na een 0-0 ruststand trokken de Haagse vrouwen uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind. In de tweede ronde trekken de vrouwen van trainer Sjaak Polak naar PEC Zwolle, dat vrijdagavond thuis met 2-0 onderuit ging tegen Ajax.

 In de eerste helft begonnen de Friezinnen nog aardig en bouwden een veldoverwicht op zonder overigens tot echte kansen te komen. Hierna nam de thuisploeg het heft in handen en na tien minuten was het Shanique Dessing die één op één kwam te staan met Charetha Okken de Friese doelvrouwe maar Dessing zag geen kans om de openingstreffer voor haar rekening te nemen. Ook kansen voor Eline Koster en Jaimy Ravensbergen waren niet aan de Haagsen besteed. Zo’n tien minuten voor tijd legde Eline Koster de bal goed terug op Nadine Noordam maar de laatste zag haar bal naast het Friese doel verdwijnen zodat de rust aanbrak met een 0-0 stand. In de 51e minuut was het dan toch raak maar daar was wel de hulp van de Friese doelvrouwe voor nodig die onnodig uit haar doel kwam waarna het voor Eline Koster heel eenvoudig was om de bal in het verlaten doel te plaatsen. Ook na deze goal konden de bezoekers weinig terug doen en in de 84e minuut werd het pleit dan ook definitief beslecht door een knappe goal van invalster Anne Selies.  

Barbara Lorsheyd had in het ADO doel een rustige avond en hoefde nauwelijks handelend op te treden behoudens een situatie in de 81e minuut waarbij ze adequaat optrad. Volgende week vrijdag komen de Friezinnen opnieuw naar het Cars Jeans Stadion maar dan voor de competitie en mogen de vrouwen van trainer Sjaak Polak laten zien dat ook dan er niets te halen valt voor de Friese vrouwen.

Na afloop haalde verslaggever Rob Blankenstein verdedigster Amber Verspaget, die lang geblesseerd is geweest, voor de microfoon.

Opstelling  ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk, Gwyneth Hendriks, Nelemans,  Raaijmakers (64. Rijsbergen), Verspaget, Noordam, Boshuizen, Dessing (46. Sellies), Ravensbergen (78. Katelyn Hendriks), Boshuizen

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Ashton Tokromo

Geef een reactie