ADO vrouwen beginnen competitie met verlies

De ADO vrouwen zijn de competitie in Zwolle tegen PEC Zwolle begonnen met een 1-0 nederlaag die na 55 minuten spelen tot stand kwam door een benutte penalty na een overtreding van Nikki IJzerman. In de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd waarbij keeper Barbara Lorsheyd zich onderscheidde door met een fraaie redding een treffer te voorkomen. Aanvoerder Nadine Noordam stuurde Anne Sellies na ruim twintig minuten de diepte in maar Sellies raakte de bal niet goed waardoor de keeper van de thuisploeg de bal simpel kon oppakken. Anouk Boshuizen incasseerde voor de thee nog een gele kaart na een overtreding op het middenveld.   

Bij aanvang van de tweede helft bracht trainer Sjaak Polak twee verse krachten in het veld routinier Pleun Raaijmakers en en Liz Rijsbergen die daarmee haar debuut maakte in de Eredivisie. Eline Koster dacht daarna de partijen weer op gelijke hoogte te brengen maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Doelvrouwe Barbara Lorsheyd  zag nog een schot van Jassina Blom van de thuisploeg rakelings over de lat scheren waardoor minimaal een gelijkspel tot de mogelijkheden bleef behoren. Trainer Polak bracht daarna nog een derde wissel in door Anouk Boshuizen  te vervangen door Amber Verspaget. In de slotfase stelde de ADO vrouwen alles in het werk om nog op gelijke hoogte te komen maar ondanks mogelijkheden voor Eline Koster en Verspaget bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Komende vrijdag krijgen de Hagenaars kans op revanche als Excelsior Rtd. op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion, aanvang: 19.30 uur.

Opstelling  ADO Den Haag: Lorsheyd, Kagie, Gwyneth Hendriks, Koster, Nelemans, Sellies (46. Rijsbergen), Noordam, Boshuizen (75. Verspaget), Dessing (46.  Raaijmakers), Ravensbergen, IJzerman.        

Geef een reactie