ADO en Sparta houden elkaar in evenwicht

ADO Den Haag en Sparta hebben elkaar vrijdagmiddag op Spangen in Rotterdam West middels een 1-1 score in evenwicht gehouden. Bij de Hagenaars was Michiel Kramer trefzeker vanaf elf meter tegen de Rotterdammers waar Tom Beugelsdijk de volle negentig minuten in het veld stond. In de beginfase kreeg de ploeg van trainer Aleksander Rankovic, die vorig seizoen nog als assistent-trainer van Henk Fraser actief was, de beste mogelijkheden onder meer via Peet Bijen en John Goossens daarna werd de thuisploeg wat sterker maar bleef het een tamme vertoning.

Vlak voor rust nam ADO bijna een 0-1 voorsprong maar Samy Bourard zag zijn poging nét voorlangs gaan zodat de ruststand aanbrak met een 0-0 score. Vlak na rust was het doelman Luuk Koopmans die de Hagenaars van een achterstand behoedde door een inzet van Leroy Duarte via de paal uit zijn doel te tikken. Na zo’n zestig minuten spelen mocht Kramer vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van een Sparta speler en kwamen de Hagenaars op een 0-1 voorsprong. In de slotfase verschalkte Jeffry Fortes de Haagse doelman met een knap schot waardoor het na negentig minuten uitdraaide op een 1-1 gelijkspel.

Volgende week zondag (13 september) start de competitie voor de Haagse BVO met een uitbeurt bij Heracles Almelo.

Basisopstelling ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper; De Boer, Goossens, Rigo, Bourard; Kramer, Arweiler.

Geef een reactie