ADO Den Haag huurt Israëlisch international Ilay Elmkies

ADO Den Haag heeft Ilay Elmkies verwelkomd in het Cars Jeans Stadion. De 20-jarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van 1899 Hoffenheim. Bij de Bundesliga-club staat de international van Israël nog tot medio 2023 onder contract.

Elmkies werd vlak na de eeuwwisseling geboren in de Israëlische kuststad Naharia. Via het plaatselijke Beitar Nahariya maakte de middenvelder al vroeg de overstap naar de topclub Maccabi Haifa. Dat bleek een springplank voor de Bundesliga, want via SV Sinsheim kwam Elmkies in 2015 terecht bij Hoffenheim. Daar ging hij onder meer steeds vervroegd over naar het volgende jeugdelftal en scoorde hij in de UEFA Youth League tegen Manchester City.

Vier jaar na zijn komst werd Elmkies overgeheveld naar Hoffenheim 1, waar hij in mei 2020 zijn Bundesliga-debuut vierde. Het was een mooie beloning voor het talent, dat afgelopen winter toevallig genoeg ook meedeed in het oefenduel met ADO Den Haag. Elmkies speelde meer dan dertig jeugdinterlands voor Israël en kwam ook vier keer in actie voor de Israëlische hoofdmacht. Anderhalve week geleden wist de middenvelder zelfs te scoren voor zijn land, in de Nations League-wedstrijd tegen Slowakije (1-1).

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) is ervan overtuigd dat Elmkies aan het begin staat van een mooie carrière en dat ADO Den Haag veel plezier aan hem kan beleven. “Ilay is een veelzijdige middenvelder, die door Alfred Schreuder bij de A-selectie van Hoffenheim is gehaald. Terwijl hij al een tijdje op onze radar stond, viel hij vorige week nog meer op dankzij zijn eerste doelpunt voor Israël. We zijn blij dat Ilay met zijn profiel voor onze club heeft gekozen.”

Ook Elmkies is zeer verheugd: “Het voelt voor mij heel goed om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan. De gesprekken met de hoofdtrainer en het Technisch Hart lieten mij zien dat er veel potentie in de club schuilt. Ik ben zeer gemotiveerd om bij te dragen aan het realiseren van de doelen”, aldus de nieuwe nummer 10 van ADO Den Haag. “Ik ben een middenvelder die graag de bal opeist, het spel verlegt en het positiespel bepaalt. Ik kan niet wachten om dit in het geel-groene shirt te laten zien.”

Geef een reactie