Voorburg CC ontmaskert Dosti

Coronajaar 2020 is een vreemd jaar voor het Nederlandse cricket vanwege de halve competitie (bijna) zonder professionals, maar ook een jaar waarin sommige verenigingen worden ontmaskerd: clubs die niets investeren in jeugd- of vrouwencricket.

Het démasqué van Dosti werd zondag compleet met acht gespeeld, nul punten. Voorburg CC, met zeven spelers uit de eigen jeugdopleiding en een gemiddelde leeftijd van iets boven de 20 jaar, liet niets heel van de bezoekers. In tegenstelling tot diverse andere verenigingen heeft VCC in de afgelopen twaalf jaar heel veel tijd en energie geïnvesteerd in het fundament van de club en dat betaalt zich nu uit.

Dosti wilde gaan batten en daarmee kennelijk zijn eigen lijdensweg verkorten. Viv Kingma pakte al gauw een knappe vang op het bowlen van Ali Ahmad. Kingma’s eigen goede eerste ‘spell’ werd beloond met twee wickets, waaronder een juweel van een slipcatch van captain Bas de Leede.

Ook debutant Iftikhar Ahmed pakte een wicket en offspinner Aryan Dutt maakte gebruik van het zwakke voetenwerk van de Amsterdammers.

Inmiddels was de stand 95 runs voor zes wickets en het zag er geen moment naar uit dat Dosti een hoog totaal zou kunnen neerzetten. Twee run outs hielpen de Amsterdammers ook al niet en Viv Kingma bekroonde zijn uitstekende optreden met zijn derde wicket. Dosti 127 all out.

Voorburg CC ging vlot van start, vooral dankzij de bekeken battende Righardt Pieterse (24). Bas de Leede (een solide 46 not out) en Aryan Dutt (35) bleken voor de derde keer dit seizoen een prima partnership te vormen, deze keer met een stand van 64 runs voor het derde wicket. Floris de Lange maakte het rustig af en zorgde ervoor dat VCC oprukte naar de tweede plaats.

Stand Topklasse: HCC 8-15, Voorburg CC en Punjab 8-12, VRA 8-10, Sparta 7-8, ACC en HBS 8-6, Excelsior 7-5, VOC 8-4, Dosti 8-0.

Foto (Catch of the Day BV): Viv Kingma (niet zichtbaar) bowlt Dosti-tailender Perumal.

Geef een reactie