Twee winstpunten Silicon Storks tegen DSS/Kinheim

De Haagse honkballers van Silicon Storks zijn tegen DSS/Kinheim slechts eenmaal tot winst gekomen. Na een 7-5 verlies afgelopen donderdag in Haarlem volgde zaterdag op eigen terrein een ontluisterend 11-3 verlies en zondag trok de ploeg van coach Eugene Henson met de onlangs ingevlogen Arubaan John Michael Halley in Haarlem wel aan het langste eind.

Zaterdag in Kijkduin was de start van de Schapenatjesduin bewoners desastreus want na de eerste inning prijkte er op het scorebord een 0-6 stand waarbij de Haagse honkballers uitblonken door gebrek aan scherpte en alertheid. Ook startend pitcher Diornik Sanchez had bepaald geen controle over de slagploeg van de bezoekers.

Tot de vierde inning bleef de score ongewijzigd waarna het eerste punt over de thuisplaat kwam voor de residentiebewoners. In de zesde inning werd het verschil teruggebracht tot drie punten en deze stand bleef gehandhaafd tot het begin van de negende inning. Een pitcherwissel aan Haagse kant, Nick Winkel voor Sanchez, die inmiddels al zo’n kleine 120 ballen gegooid had, pakte heel slecht uit want Winkel gooide met het tweede en derde honk bezet een wilde worp waardoor de score opliep naar 3-7 en uiteindelijk stond er na negen een 3-11 eindstand op het scorebord.

Komende week staat voor de ploeg van Eugene Henson het drieluik tegen HCAW op de rol waarbij zondag 23 augustus de honkballiefhebbers naar Kijkduin kunnen afreizen voor de ontmoeting die om 14.30 uur begint.

Redactie: Rob Blankenstein

Geef een reactie