Twee NK’s beachvolleybal in Scheveningen

Aankomend weekend wordt in het The Hague Beach Stadium op het strand van Scheveningen het DELA NK Beachvolleybal voor dames en heren gespeeld. Op zondag 23 augustus staat de finaledag op het programma. Naast de reguliere Nederlandse Kampioenschappen, vindt dit jaar ook een noviteit plaats: het NK King of the Court. Ook de finales van deze nieuwe spelvorm vinden plaats op zondag 23 augustus.

DELA NK Beachvolleybal
Aankomend weekend strijden de beste beachvolleybalteams van Nederland om de nationale titel. Bekijk hier de deelnemende teams. De top acht van de ranglijst start op zaterdag 22 augustus in het hoofdtoernooi. De nummers 9 t/m 32 van de ranking beginnen vrijdag 21 augustus aan het kwalificatietoernooi. De beste acht teams uit het kwalificatietoernooi plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, dat zaterdag begint.

Deelnemende teams dames
Bij de dames zijn Sanne Keizer en Madelein Meppelink als eerste geplaatst. Marleen van Iersel, die onlangs haar samenwerking met Joy Stubbe beëindigd zag worden, komt in actie met Jantine van der Vlist. Van der Vlist nam in 2016 nog deel aan de Olympische Spelen aan de zijde van Sophie van Gestel, maar stopte na de Spelen met topsport. Raïsa Schoon en Katja Stam zijn als derde geplaatst, zij domineerden de afgelopen weken de DELA Eredivisie.

Deelnemende teams heren
Bij de heren zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen als eerste gerankt. Zij dienen in Scheveningen af te rekenen met andere sterke teams als Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde, Jasper Bouter / Ruben Penninga en de dubbele winnaars in de DELA Eredivisie Beach Stefan Boermans en Yorick de Groot.

NK King of the Court
Dit weekend vindt ook de allereerste editie van het NK King of the Court plaats. King of the Court is een nieuwe beachvolleybalvariant die sinds 2017 bestaat. Het beachvolleybalveld wordt verdeeld in een winnaarskant en een uitdagerskant. Alleen aan de winnaarskant kunnen punten worden gescoord. Het spel kent veel verschillen met regulier beachvolleybal. Zo zijn vijf teams tegelijkertijd actief i.p.v. twee, wordt er op tijd gespeeld en betreft het een eliminatierace.


Programma DELA NK Beachvolleybal + NK King of the Court:

Vrijdag 21 augustus / 11.00 – 18.00 / kwalificatietoernooi DELA NK
Zaterdag 22 augustus / 9.30 – 18.30 / hoofdtoernooi DELA NK (t/m kwartfinales)
Zondag 23 augustus
9.00 / halve finales dames DELA NK Beach
10.00 / halve finales heren DELA NK Beach
11.00 / wedstrijd om brons dames DELA NK Beach
12.00 / wedstrijd om brons heren DELA NK Beach
13.30 / finale dames DELA NK Beach
14.30 / finale heren DELA NK Beach
15.30 / finale dames NK King of the Court
16.30 / finale heren NK King of the Court

Geef een reactie