The Hague Royals in de DBL

Het is de organisatie van The Hague Royals gelukt om een Dutch Basketball League (DBL) licentie te verkrijgen. De basketballers kondigen vandaag aan dat een voorlopige licentie toegekend is. Dat betekent dat The Hague Royals het komende seizoen zal deelnemen aan de DBL.

Het laatste jaar heeft The Hague Royals een snelle groei van de businessclub bewerkstelligt. De groep van al meer dan 30 leden zal voor altijd de groep “founding partners” vormen die The Hague Royals mogelijk hebben gemaakt.

De Dutch Basketball League laat bij monde van voorzitter Ramses Braakman weten blij te zijn met de toetreding van The Hague Royals én met mede-toetreder Almere Sailors. “Het wordt een boeiende competitie, en het is ook een mogelijkheid voor Nederlands talent om in de eredivisie te spelen. The Hague Royals en Almere Sailors hebben mooie budgetten en spelen in prachtige hallen. We moeten ons wel realiseren dat voor de drie toetredende clubs (inclusief Basketball Community Gelderland) alles nieuw is. Aan de andere kant staan alle clubs voor dezelfde uitdaging ten aanzien van corona.”

Nu zullen The Hague Royals nog verschillende stappen gaan zetten. Nieuwe spelers zullen worden aangetrokken en een oefenprogramma zal doorlopen worden in voorbereiding op ons eerste seizoen. Het team zal een uitgebreide trainingsperiode en enkele oefenwedstrijden afwerken.

In het stadion van The Hague Royals zijn er voor toeschouwers beperkingen vanwege de RIVM richtlijnen voor Covid-19. Tijdig tickets bestellen is aan te bevelen.

(bron: The Hague Royals)

Geef een reactie