Silicon Storks pakt eerste winst

In het tweede drieluik van de competitie in de hoofdklasse kwam Silicon Storks tegen Quick Amersfoort voor het eerst deze competitie tot winst. Zondag in Amersfoort nam de ploeg van coach Eugene Henson in de 3e inning een 7-0 voorsprong die in de 4e inning werd uitgebreid naar een 10-4  voorsprong. Bij aanvang van de 9e inning was de score nog steeds in Haags voordeel (13-9) en uiteindelijk sleepten de Hofstadbewoners de eerste winst binnen door met 14-13 aan het langste eind te trekken.

De eerste ontmoeting afgelopen donderdagavond ging nipt met 3-2 verloren na nog met 2-1 voorgestaan te hebben. Zaterdag op het Schapenatjesduin in Kijkduin verzuimde de ploeg van coach Eugene Henson toen al de eerste winst in deze competitie te pakken. Met startende werper Nick Winkel voor de Kijkduinbewoners op de heuvel was het steeds stuivertje wisselen wie er op voorsprong stond na een 2-1 achterstand kwam de thuisploeg in de 3e inning op een 3-2 voorsprong, maar dat was van korte duur want de bezoekers bogen in de 4e inning die stand weer om in 4-3 score in hun voordeel. Na de 4-4 in de 7e inning en een pitcherwissel aan Haagse kant, Diornick Sanchez nam het over, was een wilde worp van Sanchez die in de 9e inning het verlies inluidde wat uiteindelijk een 4-7 eindstand opleverde.

Wat deze wedstrijd eens te meer duidelijk heeft gemaakt is dat de Hagenaars bij tijd en wijle onvoldoende concentratie op kunnen brengen en zomaar punten weggeven waar de ploeg uit Amersfoort dankbaar gebruik van maakte. Ook de bezoekers blonken nou niet bepaald uit in soeverein spel want ook de bezoekers gaven de thuisploeg diverse mogelijkheden om meer uit deze wedstrijd te halen. Wat voor de toch behoorlijk opgekomen toeschouwers hoogst irritant was dat de scorer in de ‘bouwkeet’ diverse malen de bediening van het scorebord niet machtig was en de info op het bord nauwelijks op een correcte wijze te volgen was.    

Het volgende drieluik levert Hoofddorp Pioniers als tegenstander op waarvoor de liefhebbers zondag 9 augustus de gang naar Kijkduin dienen te maken.

Redactie: Rob Blankenstein    

Geef een reactie