Ruime oefennederlaag ADO O21

ADO Den Haag Onder 21 is tegen de eerste nederlaag van de voorbereiding aangelopen. Op De Aftrap verloor de ploeg van trainer Virgilio Teixeira vrijdagochtend met ruime cijfers van Excelsior. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 in het voordeel van de Kralingers.

Ondanks dat ADO Den Haag Onder 21 meer balbezit had in de eerste helft, keek de ploeg al na ruim een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan. De bezoekers kwamen er middels snelle aanvallen enkele keren gevaarlijk uit en toonden zich uiterst attent in het afmaken van hun kansen. Aan de andere kant kreeg Nino Noordanus een prima mogelijkheid voor ADO Den Haag, maar de paal en keeper stonden een doelpunt in de weg. Waar ADO Den Haag de aansluitingstreffer liet liggen benutte Excelsior haar volgende kans wel, via wederom een snelle uitbraak (0-3).

In tweede bedrijf, waarbij het team van Teixeira met de wind in de rug speelde, had ADO Den Haag wederom meer balbezit en creëerde het voldoende kansen om terug in de wedstrijd te komen. Het vizier stond deze ochtend echter niet op scherp bij de thuisploeg. Zo werd er een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd, redde de Excelsior-doelman enkele keren goed en zag Noordanus zijn kopbal net naast het doel gaan.
De enige kans in de tweede helft voor Excelsior viel een kwartier voor tijd via een vrije trap wél binnen, waardoor de eindstand 0-4 werd.

Volgende week staat voor ADO Den Haag Onder 21 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg van Teixeira in eigen huis tegen Almere City FC. De wedstrijd op De Aftrap begint om 15.00 uur.

Bron: ADO Den Haag