Nipte winst voor ADO Den Haag tegen AZ


ADO Den Haag heeft zaterdagavond een 1-0 overwinning geboekt op competitiegenoot AZ. Op slag van rust was het de jongste aanwinst Jonas Arweiler die hard raak schoot op aangeven van Michiel Kramer.

De Alkmaarders die bijna op volle sterkte aantraden, slaagden er in de tweede helft niet in om nog op gelijke hoogte te komen in het Cars Jeans Stadion. Naast de Duitser Arweiler maakte ook de andere nieuweling Pascu zijn opwachting in de 60e minuut als invaller voor John Goossens.

Komende vrijdag sluit de ploeg van trainer Aleksander Rankovic de oefencampagne af met een wedstrijd op het Kasteel in Rotterdam tegen Sparta om 14.00 uur. Op 13 september beginnen de Hagenaars de competitie in Almelo tegen Heracles.

Opstelling ADO Den Haag tegen AZ: Zwinkels, Van Ewijk (’70 Meijers), Bijen (“75 Pinas), Kemper (“80 Boussakou), Goosens (“60 Pascu), De Boer (“87 Amofa), Bourard (“70 Besuijen), Ratiu, Kramer, Arweiler (“75 Falkenburg).

Ricardo Kishna
Ricardo Kishna (25) staat voor zijn derde optreden in Den Haag. Na in de jeugd al actief te zijn geweest voor de Haagse BVO vertrok hij in 2010 naar Ajax en werd hij in 2015 verkocht door de Amsterdammers aan het Italiaanse Lazio waar hij een vijfjarig contract tekende maar door slepend blessureleed kwam hij niet verder dan 21 optredens in de hoofdmacht.

In de zomer van 2017 kwam hij weer in de Hofstad terecht na eerst nog kort daarvoor bij het Franse Lille gespeeld te hebben waarvoor hij in elf wedstrijden uitkwam. In de zomer van 2019 keerde hij weer terug naar Italië. In Den Haag speelde hij uiteindelijk maar twee duels en raakte hij in september 2017 zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Omroep West weet nu te melden dat de geboren Hagenaar komende maandag medisch gekeurd wordt waarna hij zijn handtekening zal zetten onder een één jarig prestatiecontract. In de overeenkomst zal ook een optie voor nog een seizoen worden opgenomen. Zijn contract bij de Romeinen liep in juni jl. af.

Geef een reactie