HCC verslaat concurrent en viert feest

Captain, Tonny Staal, ziet dat de toss wordt uitgesteld. Plaatselijke buien treffen het Zomercomplex in Rotterdam van Punjab en doet dus de naam van het complex geen eer aan. Uiteindelijk wordt om half 3 gestart met een Zami-potje (35 overs). Tonny wint de toss en HCC start met Tonny en Musa Nadeem Ahmad. Tonny (24) is de eerste die gaat gevolgd door Damian Crowley. Tussenstand 65/2/11. Niet genoeg alhoewel een runrate van 6 per over competitief kan worden genoemd.

Boris Gorlee wordt met een wereldvang naar de kant gestuurd, maar dat brengt Hidde Overdijk in het midden. Musa moet uiteindelijk naar de kant met 61 runs en ook Clayton Floyd volgt. HCC op 164/5 na 29. Niet genoeg denken de kenners. Yash Patel en Hidde gaan verder. Pas op 244 op de laatste bal valt het wicket van Yash (35). Hij gaat run out. Hidde blijft ongeslagen met 83 n.o. uit 44 ballen. Opmerkelijk over 34 waaruit 28 runs worden gescoord….. Is 244/6 in 35 overs genoeg tegen de sterkste battingside van de Topklasse? Zoals in de voorbeschouwing al gezegd: HCC heeft de sterkste bowlingside van de Topklasse. Dus ook nu.

Dangerman, Stephan Myburgh, is het standaardslachtoffer van Hidde Overdijk. Op 36/3 begint het bij de HCC’ers al te kriebelen. Op 47/4/9 beginnen de eerste voortekenen in de richting van een eclatante overwinning. Op 103/9 na 24 overs kan het niet meer mis gaan lijkt het. Alleen Sikander Zulfiqar (98) biedt weerstand maar ook hij sneuvelt en is Punjab op 181 all out. Wickets voor Jan Wieger Overdijk (4x), Hidde, Ollie Klaus (3x), Damian en Clayton. De bal van Steven van Hoogstraten heeft zijn werk gedaan.

HCC wordt dus eerste in een seizoen zonder coaches en in een halve competitie. Op de club wordt gesproken over de ananas-bokaal. Een fantastische prestatie van een hechte groep, waar elke week een andere speler de aandacht opeiste.
Komende zondag kunt u de kampioenen thuis bewonderen tegen VOC uit Rotterdam.

Tekst: HCC

Geef een reactie