Eredivisie begint voor BC Drop Shot


Het nieuwe badmintonseizoen staat alweer op punt van beginnen, dus is het weer tijd om het Eredivisieseizoen voor te beschouwen vanuit het oogpunt van BC Drop Shot, de runner-up van seizoen 2019-2020.

De teleurstelling van de verloren finale van vorig seizoen is in de tussentijd omgezet in de ambitie om dit seizoen op herhaling te gaan, maar dan wel als winnaar uit de finale te komen. Het is BC Drop Shot gelukt om alle spelers van vorig seizoen weer aan zich te binden, en daarnaast is het team versterkt met de Zwitserse Nadia Fankhauser, die overkomt van Roosterse BC. De spelers van het jonge team van vorig seizoen zijn weer een jaartje verder in hun ontwikkeling én nemen ook een flink stukje Eredivisie- en finale-ervaring mee in hun bagage.

Wel heeft er een wisseling plaatsgevonden in de teambegeleiding. Robert Hoogland heeft zijn rol als hoofdcoach overgedragen aan good-old Robbie Kneefel.

Het team:

Kopman Joran Kweekel zal ook dit seizoen weer in de single “the man to beat” zijn, maar zal zeker ook in de dubbel of mix van waarde voor het team zijn. Joran zal zeker ook op revanche uit zijn op zijn verloren finalepartij tegen Aram Mahmoud.

De senior van het team Dicky Palyama heeft vorig seizoen laten zien nog steeds tot de top 10 van Nederland in de single te behoren. Dicky zal zeker ook naast de baan weer de mentorrol vertolken voor de youngsters of als extra coach.

Wessel van der Aar heeft de ambitie om tot de Europese top in dubbel en mix te behoren, en hij heeft vorig seizoen al flinke stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Komend seizoen zal Wessel zeker willen laten zien in ieder geval al tot de top van Nederland te behoren in dubbel en mix.

De Deen Mathias Thyrri Jørgensen was vorig seizoen misschien wel de grootste verrassing. Samen met Wessel vormde Mathias een moeilijk verslaanbaar Heren Dubbel, en Mathias liet regelmatig mooie trickshots zien. Mathias zit tegen de Deense nationale selectie aan te schurken, en hoopt die onder andere via het spelen voor BC Drop Shot alsnog te kunnen bereiken.

Lars Kros was eigenlijk de vaste invaller voor het eerste team, maar deed tot de play-offs als enige in alle wedstrijden mee. Lars heeft de ambitie om tot de top van Nederland te behoren, maar doet dit via een andere route dan TeamNL. De vele trainingsuren tijdens de zomerpauze zullen dit jaar zeker hun vruchten gaan afwerpen.

Imke van der Aar zal weer te bewonderen zijn in de dubbel en de mix, en zal de opgedane ervaring uit haar deelname aan de Deense competitie graag over willen brengen op haar teamgenoten. Ook Imke maakt deel uit van TeamNL en heeft de ambitie om deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Alyssa Tirtosentono is ook een dubbel en mix specialist, al heeft ze vorig jaar laten zien toch ook nog een goede single neer te kunnen zetten. Ook Alyssa is ambitieus, en speelt in de Deense competitie. Aan Alyssa werd door meerdere clubs getrokken, maar toch heeft ze weer voor de ambities van BC Drop Shot gekozen.

Met de Deense Christine Busch Andreasen werd vorig jaar een fris en vrolijke dubbel en mix specialist binnen gehaald. Jammer genoeg moest Christine de finale door een blessure aan haar voorbij laten gaan, dus zij staat te popelen om dit jaar de finale te halen en dan wel mee te spelen. Christine is in Denemarken gekozen tot Speler van het Jaar 2020 Onder-19, en dat zegt wel iets over haar potentie.

Jaymie Laurens gaf in de finale de Drop Shot fans hoop, door te stunten tegen Amy Tan, maar uiteindelijk was de winst niet voldoende. Jaymie is veelzijdig en beheerst alle onderdelen, maar juist in de single groeide ze na een dipje tot grote hoogte, met de winst tegen Amy als absoluut hoogtepunt.

Nadia Choukri kan goed uit de voeten in de dubbel en is een goede single speelster, de mix is haar minst favoriete onderdeel. Vorig seizoen ook gegroeid in haar single, met o.a. winst op Akvile Stapusaityte, al liet Nadia zich nog wel eens uit haar concentratie halen door scheidsrechterlijke beslissingen.

Nieuw bij het team is de Zwitserse Nadia Fankhauser. Vorig seizoen uitkomend voor Roosterse BC, maar nu dus de overstap gemaakt naar BC Drop Shot. Nadia is ook een allround speelster, en speelt internationaal de dubbel met Iris Tabeling. Nadia is in eerste instantie gehaald voor de singles, maar zal zeker ook ingepast kunnen worden in dubbel of mix.

Naast bovengenoemde spelers zijn in eerste instantie David Sugiharto en Annemieke van de Kolk als invallers beschikbaar.

Het teammanagement ligt dit seizoen in de bekwame handen van Robbie Kneefel en Francien van der Aar, beiden geen onbekenden in het badmintoncircuit.

Normaal gesproken moet het met bovenstaand team mogelijk zijn om in ieder geval de play-offs (halve finale tussen nummers 2 en 3) te halen, maar met zoveel jonge topspelers in nationale selecties en met internationale ambities zal het van de internationale toernooi-agenda afhangen welke spelers wanneer beschikbaar zijn om voor BC Drop Shot uit te komen. Een mooie, maar lastige puzzel voor Robbie en Francien.

Geef een reactie