De Gouden Zweep op Renbaan Duindigt


De 66ste Gouden Zweep kan zondag een mijlpaal worden in de al roemrijke geschiedenis. Als het Durk M Boko lukt om te winnen gaat de “draverkoning”van Renbaan Duindigt de mooiste kroon op zijn carrière zetten.

Extra spannend, want de 8 deelnemer zijn onderling erg aan elkaar gewaagd. Met de rappe tempolopers Happy Hollandia en Hidde Greenwood met hun voorgift op Durk M die echt heel rap de benen moet nemen, dan is er een grote kans van slagen, wat het ontstane beginverschil goed maakt. De Koning wil Koning zijn, maar heeft in zijn slipstream nog een geduchte opponent Gustafson. Tegen 16.45 uur kennen we het verdict.

Wat een spanning! Maar naar die climax is er nog heel veel prachtige sport te verwachten. Met nog 7 draverijen en 2 volbloed rennen is er top vermaak van de hoogste orde. Voor de wedders moeilijke keuzes te maken. Dat begint al bij de 1e koers om 13.30 met 12 bijna gelijkwaardige tegenstanders. De wedders zullen veelal kiezen voor de aanwezige toppikeurs. Rick Ebbinge, Robin Bakker, Jaap van Rijn en de ‘coming man’ in Belgische dienst Danny Brouwer.

Zo zullen Ebbinge en Bakker in de 3de koers met 14 deelnemers wel veel aanhang hebben. Keuzes te over in de 4e wedstrijd met 11 deelnemrs. Na lange tijd zonder amateurrijders op Renbaan Duindigt gaan in de 6e zomaar 12 dames en heren “heerrijders” van start. Prachtig veld deelnemers.

Voor dan dat de Gouden Zweep start hebben we nog de grasbaankoers met 12 deelnemers. Die zou wel eens voor Jaap van Rijn kunnen zijn met zijn Espion.

Na de huldiging van de Gouden Zweep mag u nog niet naar huis. We hebben nog 2 ‘Leckerbissen’ in de aanbieding. De driejarigen stakes met 7 deelnemers, die testen of zij goed genoeg zijn om de Nederlandse, Belgische of Duitse derby kunnen starten. De laatste draverij rond 17.30 is er een om toch nog Lucky loser te worden. 12 deelnemers waarvan er wel 7 kunnen winnen. Wat een keuze!

Ook hebben we nog 2 volbloed rennen als 2e en 5e onderdeel van het programma. Een sprint over 1300 mtr met 10 deelnemers en een teruggekeerde klassieker de Generaal G.J.A.A. Baron van Heemstra Prijs met 9 deelnemers. Beide keren mogelijke favoriet de Belgische topjockey Stephan Hellyn.

De poort is vanaf 11.00 uur open.Uiteraard i.v.m. de 1,5 m maatregelen nog geen rondleiding. Maar bij de infostand en de stewards is veel informatie te halen. Met de aangescherpte noodmaatregel is reserveren in de Clingendaelzaal , Vrienden sociëteit en terras beneden verplicht. De krans, deken en Gouden Zweep zijn met 1,5m te bewonderen in het museum vanaf ca. 13.30 uur tot na de 7e koers. Wij letten op 1,5 m met stewards. Doet u het zelf ook!? Dan wordt het een fantastische middag.

Wij vragen uw aandacht voor het volgende: voor uw en onze veiligheid en gezondheid, blijf thuis als u covid-19 symptomen heeft, houd u alstublieft 1,5 m afstand, volg de markeringen, volg de aanwijzingen van onze medewerkers
Voor alle actuele informatie verwijzen wij tevens naar onze Facebookpagina. Houd Koers Info in de gaten voor het aanstaande koersprogramma, zodat u voorbereid uw weddenschappen kunt plaatsen bij Runnerz.

Bron: Renbaan Duindigt

Zie de link van een eerdere race om de Gouden Zweep
https://www.070fotograaf.nl/sport-in-070-regio/2018-06-10-draverij-64ste-gouden-zweep-duindigt-wassenaar/

Geef een reactie