BeNe League competitie uitgesteld tot 1 december

De start van het nieuwe seizoen van de BeNe League is uitgesteld. Dat hebben de Nederlandse en Belgische clubs in de vergadering van deze week samen besloten. Voorlopig is de competitie uitgesteld tot 1 december van dit jaar.

Vanwege de coronacrisis is er voor veel clubs onzekerheid. Vooral de effecten die er zijn voor het ijshockey en het bezoeken van de wedstrijden, met name door de 1,5 meter maatregel, zorgen voor de nodige beperkingen. Daarom is dit noodzakelijke besluit genomen. ”De clubs met een grote supporters aanhang worden het hardst getroffen door de beperkingen”, zegt Cairox Hijs Hokij-voorzitter Harry Vlaardingerbroek. ”Voor Den Haag betekent het dat de toeschouwerscapaciteit van 2600 terug valt naar circa 360.”

Bekertoernooi
De start van de Nederlandse Beker, die normaal in oktober begint, is tot nader order uitgesteld. Er is nog geen nieuwe data gevonden wanneer deze ingehaald gaat worden. Het Belgische ijshockey seizoen gaat wel van start in oktober. De Belgische clubs gaan dan strijden om de Beker van België.

Meer tijd nodig
De Nederlandse clubs hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om uit te zoeken of deelname aan BeNe League van 20-21 haalbaar en verantwoord is. Het definitieve besluit hierover is medio september te verwachten. Vlaardingerbroek geeft aan dat het een hele puzzel is: ”De komende weken zullen een aantal scenario’s worden opgesteld om te kijken óf en op welke wijze het toch mogelijk is om aan de competitie te starten op 1 december. Het is echt enorm ingewikkeld. Wij willen dolgraag dat er een competitie komt. Maar het moet wel veilig en financieel haalbaar zijn”, aldus Vlaardingerbroek.

Geef een reactie