ADO vrouwen nipt onderuit tegen Saestum

De ADO Den Haag vrouwen hebben zaterdagmiddag op het derde veld (natuurgras) op Houtrust een verrassende en nipte 0-1 nederlaag geleden tegen het in de Topklasse uitkomende Saestum. Waar de Haagse vrouwen eerder nog het eveneens in de Topklasse uitkomende Ter Leede met 7-0 opzij zette bleek Saestum een minder gewillig slachtoffer.

De wedstrijd, die uit drie blokken van elk 30 minuten bestond, liet zien dat de vrouwen uit Zeist toch van een ander kaliber zijn dan competitiegenoot Ter Leede. Na ruim een kwartier spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong waarbij doelvrouwe Maaike van Klink, die wat te ver voor haar doel stond, verrast werd door een goed geplaatste bal van een van middenvelders van Saestum. In het tweede blok herstelde Van Klink zich goed door na een verdedigingsfout aan Haagse kant goed uit haar doel te komen en de spits van de bezoekers te dwingen een hoek te kiezen die vervolgens naast schoot.

Vervolgens was het Gwyneth Hendriks die haar afstandsschot gekeerd zag worden door de doelvrouwe van Saestum.
De ADO vrouwen werden steeds sterker en zette de bezoekers zo veel mogelijk vast op eigen helft maar ondanks diverse mogelijkheden en kansen slaagde de formatie van trainer Sjaak Polak er niet in om de gelijkmaker te realiseren. Vooral de situatie zo’n vijf minuten voor tijd waarbij Eline Koster, Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen tot driemaal toe de kans op de gelijkmaker kregen was uiteindelijk niet aan de Haagse vrouwen besteed. Opvallend was wel weer de invalbeurt zo’n kwartier voor tijd van de 18-jarige Liz Rijsbergen die weer veel dreiging in haar spel had en moeilijk af te stoppen was voor de verdedigsters van Saestum.

Komende donderdag 27 augustus om 16.00 uur komen de Haagse vrouwen voor hun laatste oefenwedstrijd weer in actie en wel tegen de O17 jongens van HBS en ook dit duel zal op Houtrust plaatsvinden.

Opstelling ADO Den Haag: Van Klink, Kagie, Hendriks, Koster, Looien, Noordam, Raaijmakers, IJzerman, Selies en Van Belen.

Wissels ADO Den Haag: Lorsheyd, Ravensbergen, Dessing, Obispo, Vonk, Rijsbergen en K. Hendriks.