ADO vrouwen niet opgewassen tegen JO17 Verburch

De ADO vrouwen zijn in hun oefencampagne tegen de eerste nederlaag aangelopen. Woensdagavond trok de ploeg van trainer Sjaak Polak in een doelpuntrijk duel uiteindelijk met 6-4 aan het kortste eind.

Op Houtrust namen de Haagse vrouwen al na twee minuten na een aanval over meerdere schijven een 1-0 voorsprong door een treffer van Jannette van Belen. De thuisploeg bleef de betere ploeg en Eline Koster verzuimde zes minuten later in een 1 tegen 1 situatie de Poeldijkse goalie te passeren.

Na twintig minuten werd het dan toch 2-0 na een uitstekende dieptepass van Gwyneth Hendriks op Eline Koster die nu wel het net wist te vinden. Vlak daarna verschenen de bezoekers dreigend voor het doel van de Hagenaars maar een omhaal werd uitstekend gepareerd door de Haagse doelvrouwe. In de laatste vijf minuten voor de rust ging het mis voor de formatie van Sjaak Polak. Na de 2-1 viel ook nog de gelijkmaker uit een terecht toegekende strafschop na een duidelijke overtreding van verdedigster Bo Vonk.

Na de rust trokken de Westlanders duidelijk feller van leer met name in het druk zetten op de Haagse ploeg wat binnen tien minuten resulteerde in de 2-3 en de 2-4. Toch kwam de thuisploeg terug door een goal van Jaimy Ravensbergen maar opnieuw zorgde de fysieke overmacht bij de jonge Poeldijkers ervoor dat ook de vijfde en de zesde treffer niet te voorkomen waren. Het slotakkoord werd bepaald door de tweede treffer van Eline Koster waardoor er na negentig minuten een 4-6 eindstand op het scorebord stond.