ADO Den Haag O21 begint competitie met nederlaag


Zaterdagmiddag begon ADO Den Haag O21 op de Aftrap de competitie met een treffen tegen Almere City O21, de ploeg van trainer en oud-international Hedwiges Maduro. De bezoekers trokken na een 1-1 ruststand uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

Het eerste half uur was duidelijk voor de gasten die fel van leer trokken en keeper Youri Schoonderwalt bij tijd en wijle aardig op de proef stelden. Na vijftien minuten werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk door een schot van middenvelder Sem Steijn die via de kluts over ging. Nauwelijks zeven minuten later voorkwam de Haagse goalie met een uitstekende reflex een achterstand. Zo’n tien minuten voor rust nam de thuisploeg toch een 1-0 voorsprong door een treffer van Evan Rottier na goed voorbereidend werk van Sem Steijn en Xander Severina. Lang konden de gastheren niet van die voorsprong genieten want nauwelijks zeven minuten later werd de score weer gelijk getrokken door Ayouba Kosiah.

Vlak na de thee voorkwam Schoonderwalt met een reflex de 1-2 waarna hij de bal heel snel weer in het spel bracht. Severina legde de bal goed breed op Steijn die geen moeite had om de 2-1 op het scorebord te brengen. In de vijfenzestigste minuut verzuimde Rottier in een één op één situatie met de Almere City doelman de score uit te breiden en een schot van invaller Nick Broekhuizen had ook een beter lot verdiend maar belandde op de buitenkant van de paal. Deze mogelijkheden zouden de thuisploeg nog op gaan breken want in de laatste twintig minuten sloegen de bezoekers nog tweemaal toe waarbij de winnende goal vlak voor tijd gescoord werd door invaller Meghon Valpoort. Uiteindelijk op basis van de hele wedstrijd was de winst voor de bezoekers niet geheel onterecht, maar zuur was het wel voor de Hagenaars.

De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de Haagse jongelingen is zaterdag 19 september als de leeftijdgenoten van Feyenoord op bezoek komen aanvang: 15.00 uur.

Na afloop hield verslaggever Rob Blankenstein de microfoon bij trainer Virgilio Teixeira die teleurgesteld was over het late verlies. Kijk hier:

Geef een reactie