ADO Den Haag huurt Arweiler en koopt Pascu

Jonas Arweiler en José Pascual Alba Seva, beter bekend als Pascu, dragen dit seizoen het shirt van ADO Den Haag. Zij tekenden maandag beiden een contract bij de Haagse eredivisieclub.

Joseph Arweiler (zie hoofdfoto), de 23-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht en werd maandag officieel gepresenteerd in het Cars Jeans Stadion. De in Püttlingen geboren Arweiler begon zijn loopbaan bij 1. FC Riegelsberg en 1. FC Saarbrücken, maar maakte in 2013 de overstap naar Borussia Dortmund. De linksbenige spits doorliep meerdere jeugdelftallen bij de Duitse topclub en kwam daar 41 keer in actie bij het tweede elftal. Na vijf jaren in Dortmund verhuisde Arweiler naar FC Utrecht. Daar kwam hij tot 15 goals en 13 assists in 55 competitieduels, maar het hoogtepunt was zijn glansrijke debuut in Utrecht 1. Hij kwam in februari 2020 een kwartier voor tijd binnen de lijnen tegen FC Twente en schoot in de slotfase de bevrijdende 2-1 binnen. Het was de eerste van drie optredens in de Utrechtse hoofdmacht voor Arweiler, die in 2017 met Duitsland Onder 20 actief was op het jeugd-WK en daar in de achtste finale ook wist te scoren.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en Arweiler goed bij elkaar passen. “Jonas is een jonge spits, die altijd enorm hard werkt en zich bewezen heeft op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie.” Arweiler wist direct dat hij naar ADO Den Haag wilde, zo geeft hij aan. “Ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over de club en ben zeer blij met deze stap. Ik kan hier doorgroeien en dat is precies wat ADO Den Haag zelf ook voor ogen heeft. De club wil weer stappen vooruit maken. Het is mooi dat ik de kans krijg om daar aan bij te dragen”, aldus de Duitse spits.

José Pascual Alba Seva, beter bekend als Pascu

Pascu
De 20-jarige middenvelder uit Spanje, Pascu (20-zie foto hierboven), heeft een éénjarig contract getekend, met een optie voor nog twee seizoenen. Pascu werd geboren in Santa Pola, een plaatsje ten zuiden van Alicante. In deze stad zette hij bij Lacross Babel CF zijn eerste stappen in het voetbal. Op 13-jarige leeftijd werd de middenvelder gehaald door Valencia, waar hij in totaal zeven jaar doorbracht. Als speler van Valencia Onder 19 speelde hij acht wedstrijden in de UEFA Youth League. In deze periode kwam Pascu ook tot vier interlands voor Spanje Onder 18 en werd hij ook opgeroepen voor Spanje Onder 19. De Spanjaard
was de afgelopen twee seizoenen met Valencia CF Mestalla, ook wel Valencia B genoemd, actief in de Segunda División B. Vorig jaar beleefde Pascu de gehele seizoensvoorbereiding met de eerste selectie van de club uit de sinaasappelstad.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Wij zijn zeer content met Pascu. Hij is een veelzijdige speler, die
op meerdere posities uit de voeten kan. Pascu is een speler die vanaf jonge leeftijd al deel uitmaakte
van Valencia-academie en ook al onderdeel was van het eerste team van de Spaanse subtopper.”
“Ik ben zeer gelukkig dat ik bij ADO Den Haag ga spelen. Het voelt voor mij als een eer om de geelgroene
kleuren verdedigen”, zegt Pascu over zijn overstap naar Nederland en in het bijzonder naar
Den Haag. De middenvelder speelde in zijn Valencia-tijd meermaals tegen Andrei Ratiu, een andere
aanwinst van ADO Den Haag. “Het was altijd mooi om tegen hem te spelen. Ik heb contact met
Andrei gehad en hij heeft uitstekende dingen gezegd over de club en het team.”

Geef een reactie