ADO Den Haag en Vitesse in evenwicht


ADO Den Haag heeft haar eerste oefenwedstrijd onder het toeziend oog van zo’n duizend seizoenkaarthouders en sponsoren in het eigen Cars Jeans Stadion afgesloten met een 2-2 remise tegen competitiegenoot Vitesse Arnhem. Al in de zevende minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong op de nieuwe natuurgrasmat door een treffer van nieuwkomer Peet Bijen, na een vrije trap van Aaron Meijers, die van dichtbij uit een vrije trap kon intikken.

Vlak daarna was het Oussama Tannane die vanaf elf meter de stand weer gelijk trok na een overduidelijke overtreding van Jamal Amofa aan Haagse kant. De bezoekers bleven vervolgens het overwicht behouden en op slag van rust was het Oussama Darfalou die het net vond na voorbereidend werk van Eli Dasa.

Na rust werd het allengs minder en kreeg ook ADO een strafschop na een domme overtreding van Tannane op Danny Bakker die vervolgens goed benut werd door Michiel Kramer zodat er na negentig minuten een 2-2 eindstand op het scorebord vermeld stond.

Volgende week (29 augustus, 17.00 uur) komen de Hagenaars opnieuw in het Cars Jeans Stadion in actie als AZ op bezoek komt.

Opstelling ADO Den Haag
Zwinkels (75. Schoonderwaldt); Amofa (60. Ratiu), Bijen (75. Rieder), Pinas (75. Besuijen); Van Ewijk (75. Steijn), Immers (17. Bakker), Bourard (75. Essabri), De Boer (75. Reemst), Meijers (60. Kemper); Falkenburg (75. Boussakou), Kramer (75. Rottier).

Geef een reactie