Storks niet opgewassen tegen Twins


De honkballers van Storks zijn de competitie in de hoofdklasse gestart met drie opeenvolgende nederlagen tegen Twins uit Oosterhout. Met de nieuwe coach Eugene Henson, die vijf jaar geleden voor het laatst actief was in de hoofdklasse bij stadgenoot ADOLakers (dat destijds failliet ging), keert hij nu terug in het Haagse als opvolger van de gestopte Youri Visser. Vóór zijn terugkeer was de 49-jarige Henson coach bij overgangsklasser Wassenaar.

Voor wat betreft de selectie moet de voormalige international op dit moment roeien met de riemen die hij heeft waarbij vooral de pitching eigenlijk te mager is om drie keer in de week te spelen. Omdat er dit seizoen vanwege corona sprake is van een aangepast competitieschema en er geen club degradeert kan de bespeler van het Schapenatjesduin in Kijkduin zich al op de lange termijn richten en kunnen de spelers zich bewijzen op hoofdklasse niveau.

Gezien de verhoudingen in de hoofdklasse waarbij de ploegen elkaar driemaal ontmoeten waardoor er in totaal 21 wedstrijden worden afgewerkt zou Twins naast DSS/Kinheim één van de ploegen moeten zijn die de Hagenaars goed tegenstand zouden kunnen bieden en waar mogelijk in een van de drie ontmoetingen winst kan worden gepakt.
Na de 12-4 nederlaag op donderdagavond volgde in het weekend op zaterdag een 5-3 verlies in Oosterhout en zondag in Kijkduin trok de Haagse ploeg opnieuw, nu met 7-1, aan het kortste eind. Zaterdag in Brabant gingen de Hagenaars uitstekend van start door een 3-0 voorsprong te nemen die ze tot de 6e inning vasthielden maar daarna gaf de formatie van Henson de overwinning uit handen door verkeerde keuzes. Zondag onder uitstekende weersomstandigheden met een redelijke publieke belangstelling mocht startende pitcher Nick Winkel proberen de Brabanders van scoren af te houden maar in de 2e inning ging het al mis waar de bezoekers profiteerden van het niet sterke optreden van Winkel door een 4-0 voorsprong te nemen een score die in de 3 inning werd opgevoerd naar 7-1.

Voor Henson was dit het moment om zijn pitcher te vervangen door routinier Martin Kram die liet zien uit het goeie hout gesneden te zijn want in het vervolg van de wedstrijd kwamen de bezoekers niet meer tot scoren, jammer genoeg was de slagkracht van de thuisploeg onvoldoende om het de gasten uit Oosterhout nog echt moeilijk te maken waardoor de 7-1 bleef staan tot en met de 9e en laatste inning.

Geen goed begin dus voor de Kijkduinbewoners maar het gegeven dat er dit seizoen niet gedegradeerd kan worden moet toch ook een stukje rust geven en kunnen de ervaringen die dit seizoen worden opgedaan wellicht volgend seizoen van pas komen.

Na afloop van deze reguliere competitie wordt er nog een bekercompetitie afgewerkt tussen de onderste vier uit de hoofdklasse en de bovenste twee uit de overgangsklasse waarvoor hopelijk Wassenaar een kandidaat is. De eerst volgende tegenstander voor Storks is Quick Amersfoort dat komende zaterdag op bezoek komt in Kijkduin (aanvang: 14.30 uur).

Redactie: Rob Blankenstein

Geef een reactie