Selectie Heren Waterpolo Den Haag verder aangevuld

Met de komst van Jorik Amesz is de selectie van Waterpolo Den Haag voor het komende Eredivisie-seizoen compleet. De 22-jarige waterpoloër verruilt het Spaanse CN Helios voor de Haagse promovendus. Coach Mark van Engelen ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet: “Deze fanatieke groep maakt zeker een goede kans om in de Eredivisie te blijven.”

Voor zijn studie vertrok Amesz het afgelopen jaar naar Zaragoza. Hij meldde zich aan bij CN Helios, de plaatselijke waterpoloclub die uitkomt op het één na hoogste niveau in Spanje. “Dat ging eigenlijk direct vanaf het begin heel goed”, blikt Amesz terug. “Al na een paar trainingen mocht ik wedstrijden meespelen in het eerste. Daarom besloot ik in overleg met de trainer om het seizoen in Zaragoza af te maken.”

De corona-crisis luidde het einde in van Amesz’ verblijf in Spanje. Om zijn opleiding Biomedical Engineering aan de TU in Delft af te maken, keerde hij terug naar Nederland. Amesz: “Via mijn oud-ploeggenoot Fabian van Niekerk kwam ik in contact met Mark van Engelen. Het verhaal van

Waterpolo Den Haag sprak me aan. In de afgelopen jaren heeft de club flinke stappen gemaakt, met een promotie naar het hoogste niveau als gevolg. In de Eredivisie blijven, is nu natuurlijk het doel. En ik hoop daaraan bij te dragen.”

Met de komst van Amesz is de selectie van Waterpolo Den Haag voor het komend seizoen compleet. Eerder al maakten de Hagenaars bekend dat Joris Geurts, Jeroen Willemsen en Darko Jovanovic de Haagse formatie versterken. Van Engelen is tevreden met het team dat zich komend seizoen in de Eredivisie wil handhaven: “We promoveerden met een goede groep spelers, die bovendien helemaal compleet blijft. In de afgelopen maanden zochten we daarom gericht naar jonge en talentvolle spelers om de ploeg te versterken. Met de komst van Jorik, Joris, Jeroen en Darko is dat zeker
gelukt.”

Geef een reactie