Robin Haase gaat voor nationale titel


Vanaf 27 juli gaat Hagenaar Robin Haase voor de nationale tennistitel. Als voorbereiding op de herstart van het (inter)nationale wedstrijdseizoen organiseert de KNLTB een extra editie van de Nationale Kampioenschappen Tennis. De NK wordt in week 31 gespeeld op de banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen.

Van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus strijden de toptennissers op de gravelbanen om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel.

Bij de heren doet op één speler na de hele top 10 van de nationale KNLTB-ranglijst mee aan de Nationale Kampioenschappen. Dat betekent dat spelers als Robin Haase, Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor onderling zullen strijden om de nationale titel.

Winnaar van de NK Tennis 2019, Tim van Rijthoven doet ook mee en zal zijn titel proberen te verdedigen. In 2019 speelde hij de finale tegen de toen als nummer 1 geplaatste Botic van de Zandschulp. Zullen ze elkaar volgende week weer treffen?
De overig heren die geaccepteerd zijn voor het hoofdschema zijn: Jelle Sels, Jesper de Jong, Guy den Heijer, Alban Meuffels, Gijs Brouwer en Mick Veldheer.

Lesley Pattinama-Kerkhove was in 2011 en 2018 Nationaal Kampioen. De Zeeuwse lijstaanvoerster zou daar volgende week dolgraag een derde titel aan toevoegen. Indy de Vroome is de nummer twee van de plaatsingslijst. Kampioene van 2016 en verliezend finaliste van 2018 Bibiane Schoofs én Richel Hogenkamp, die in 2009, 2014 en 2015 de beste was completeren de top 4. De winnares van 2019, Quirine Lemoine en verliezend finaliste Arianne Hartono zullen samen met Marrit Boonstra, Cindy Burger, Eva Vedder en Lexie Stevens hun ervaren landgenotes het vuur aan de schenen leggen.
Naast alle wedstrijden in het enkelspel, wordt er ook volop gedubbeld. Op maandag 27 juli wordt het kwalificatietoernooi gespeeld. Vanaf dinsdag 28 juli start het hoofdtoernooi. Er is dus elke dag toptennis op de verschillende wedstrijdbanen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen.

Livestream

Vanwege alle coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal toeschouwers worden ontvangen. Daarom zal er vanaf de start van het hoofdtoernooi op dinsdag 28 juli een livestream aanwezig zijn zodat de wedstrijden door tennisfans vanuit huis gevolgd kunnen worden. De livestream is te vinden op Facebook en op de website: http://tennis.nl/toptennis

Bron: KNLTB

Geef een reactie