Ledenvergadering HGC: ‘Twee nieuwe Stichtingen’

Op donderdag 2 Juli vond bij Hockeyvereniging HGC te Wassenaar de algemene ledenvergadering (ALV) plaats. Tijdens deze vergadering werden een aantal belangrijke onderwerpen besproken die het bestuur ook graag wil delen met de leden die niet aanwezig konden zijn.

Bij het begin van de vergadering stond voorzitter Gorrit-Jan Blonk stil bij de afgelopen maanden. “Een uitdagende tijd voor de Club, medewerkers, bestuur en natuurlijk de leden. Samen zijn we door de intelligente lockdown gekomen, en hebben we laten zien dat het clubgevoel tijdens deze tijd alleen maar sterker is geworden”

Het huidige bestuur is iets meer dan een jaar geleden begonnen aan de klus om, samen met de leden, aan een gezellige en (financieel) duurzame Club te bouwen.

En die twee onderwerpen kwamen terug tijdens de vergadering. Als eerste werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar, waarin het nieuwe Jeugd 2.0 programma werd uitgevoerd voor alle mini’s en jeugd. Dit alles onder het motto ‘Je kan niet van elk kind een ster maken, maar je kan ze wel allemaal laten schitteren!’ De inzichten en ervaring van het afgelopen jaar zijn verwerkt in het programma voor het aankomende seizoen. Daarbij zal er vooral focus zijn op ruimte voor de ontwikkeling van elk kind en plezier voor iedereen. Ook zullen er meer activiteiten voor de jeugd en jongste jeugd zijn, met hockey kampen, jeugd feesten (voor A en B jeugd), toernooien etc.

Om de club financieel gezond te maken en te houden, kwam het bestuur met een voorstel voor de herziening van de structuur van de organisatie. De visie daarbij blijft dat HGC een club is voor zowel de breedte en de jeugd, én voor top hockey. Om deze visie te realiseren op een (financieel) duurzame manier worden er twee nieuwe stichtingen gevormd, respectievelijk voor Dames 1 en Heren 1. Deze stichtingen krijgen een eigen bestuur, net als de vereniging. Op deze manier zal elk van de organisaties de aandacht krijgt die het verdiend. Daarnaast verankerd deze structuur de splitsing van financiën en verantwoordelijkheden, wat er voor zorgt dat er geen negatieve impact zal zijn van het top hockey (Dames 1 en Heren 1) op de vereniging Sponsoren zullen gevraagd worden welke organisatie zij willen ondersteunen, wat ook voor hen duidelijkheid geeft.

Geef een reactie