Eredivisie biljarten blijft behouden voor Den Haag

Het hing eigenlijk al een enige tijd in de lucht, en is enkele maanden geleden dan toch waarheid geworden. Team SIS Schoonmaak vertrekt uit Den Haag om zich te gaan huisvesten in een gloednieuw biljartcentrum in Uden (Noord-Brabant). Dit was al langere tijd de wens van de huidige hoofdsponsor. De bedoeling was dat het gehele team mee zou verkassen inclusief teamleider Cor Trampe. Maar uitgerekend Trampe zelf en “het kind des huizes” en speler van het team Jeffrey Jorissen vroegen bedenktijd hierin en besloten uiteindelijk de Heelsumstraat trouw te blijven.

Ondanks het vertrek van de hoofdsponsor en een groot deel van het team SIS Schoonmaak werd er naar mogelijkheden gezocht om Eredivisie biljart te behouden voor de stad Den Haag. Dit is Trampe en Jorissen gelukt door toch wel met namen op de proppen te komen die voor stunts kunnen gaan zorgen in de Nederlandse Eredivisie van het Driebanden. Zo komt o.a. de wereldkampioen bij de vrouwen naar de Heelsumstraat.

Martin van Oostveen sprak hierover met teamleider Cor Trampe.

Allereerst gefeliciteerd Cor, ondanks de perikelen om over te stappen naar het nieuwe team in Uden besloot jij samen met Jeffrey om in Den Haag te blijven. Wat gaf hierin nu precies de doorslag?

“De keuze was niet makkelijk, meegaan naar Uden was zeer aantrekkelijk, allereerst natuurlijk het geweldige team met o.a. Jaspers, Merckx, van Erp, Burgman en anderen. Ook de professionele benadering, dat natuurlijk ook te maken heeft met geld, sprak mij zeer aan. Ook was het helemaal nog niet zeker dat er een team kon blijven spelen in Den Haag. Toen door de inzet van Jeffrey Jorissen (spelers benaderen) en Kim Bongers (geld binnen halen) het toch mogelijk was een eredivisie team in de Heelsumstraat te laten spelen, was mijn keuze eigenlijk snel gemaakt.”

Verraad
“Al jaren speel ik zelf op een recreatief niveau bij Jorissen 2000, ook als teamchef ben ik al jaren actief eerst in de eerste divisie en later voor de eredivisie. Daardoor zag ik een overstap naar Uden bijna als “verraad” en dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen. De respons op de mededeling en uitleg over mijn keuze op de mediakanalen gaf wel aan dat mijn keuze terecht was. De vele reacties liepen van “logisch”, tot “Cor is Den Haag”. Dit deed mij goed.” Gelukkig hebben we nu voldoende sponsoren om te starten wel moet gezegd worden dat we een strak en beperkt budget hebben.


Wij begrepen dat het jullie gelukt is om met een waardig Eredivisie team op de proppen te komen. Uit welke namen bestaat het team van Den Haag volgend seizoen?
“Allereerst natuurlijk “het kind van Jorissen” onze Haagse tovenaar Jeffrey Jorissen op plek 1, deze plek ambieert hij al tijden, op deze positie zal het blijken of hij zijn enorme groei kan vasthouden of zelfs verbeteren. 1 ding is zeker wil je groeien dan zal je tegen de besten moeten spelen en dat gaat dit jaar gebeuren als hij de degens moet kruisen met de kopmannen van de concurrentie. Op plek 2 speelt een gedreven biljarten die ook internationaal, met het spelen van de World Cups, aan de weg timmert Barry van Beers. Na een lange carrière bij STZ Zundert wilde hij weer eens wat nieuws en geloof me Zundert is niet blij dat ze hem moeten missen , maar gunnen hem dit wel. Speler of eigenlijk speelster 3 is ronduit een fenomeen veruit de beste vrouw met nationale, Europese en wereldtitels, tevens weet zij zich ieder jaar te plaatsen bij de 16 beste spelers van Nederland en strijdt als enige vrouw tussen de mannen om de nationale titel. Dit kan er maar 1 zijn “The Queen“ Therese Klompenhouwer. Op plek 4 is weer terug op het nest, Herman van Daalen , al jaren een vaste basisspeler geweest bij ons team, toen nog Team Buffalo, en met deze formatie ook de Nederlandse titel afgedwongen. Buiten dat hij gedreven en een waardevolle speler is, komen veel supporters graag naar hem kijken, never a dull moment met Herman.”

Reserves
“Buiten onze basisspelers hebben we ook nog 4 reservespelers die alleen bij calamiteiten spelen, best wel een beetje ondankbaar maar we zijn heel blij dat ze dit willen doen. Ruud Nieuwenburg, een zeer bekende natuurlijk die jarenlang furore heeft gemaakt in de eredivisie. Jos Bongers, ja inderdaad de vader van, deze speler behoeft geen uitleg iedereen in de biljartsport kent deze kampioen in de klassieke spelsoorten. Mike Nijman, een enthousiaste speler die zichzelf nog ieder jaar verbetert. En natuurlijk onze Benjamin Bradley Roeten , jong, onervaren, misschien nog te licht voor de eredivisie maar leuk om erbij te hebben”

“Ik denk dat een reële uitgangspositie de middenmoot is, neemt niet weg, dat alle spelers in het verleden al bewezen hebben dat zij boven zichzelf uit kunnen stijgen voor het teambelang, en dan durf ik te zeggen dat winst tegen de sterkste equipes mogelijk is. Buiten de spelers is er natuurlijk nog ons legioen vrijwilligers: schrijvers, arbiters, technische man, materiaalman en natuurlijk het barpersoneel onder de bezielende leiding van Henk en Catry. En laten wij ook onze supporters niet vergeten. Iedere thuiswedstrijd laat een grote schare supporters zich horen en geven de spelers, zo mogelijk, een nog grotere boost.”

Wat wordt de naam van het nieuwe team en wie zijn hier nauw bij betrokken geweest?
“De naam “Top biljarten Den Haag” met nog een toevoeging, de volledige naam wordt 16 augustus bij de teampresentatie bekendgemaakt.”

Geef een reactie