Emilio Estevez Tsai nieuwe speler van ADO Den Haag.

Emilio Estevez Tsai is donderdag officieel gepresenteerd als nieuwe speler van ADO Den Haag. De komst van de drievoudig international van Chinees Taipei (Taiwan) naar ADO Den Haag werd halverwege mei al bekend gemaakt. Vanwege het coronavirus moest de presentatie echter worden uitgesteld. De 21-jarige middenvelder heeft voor één jaar getekend in het Cars Jeans Stadion met een optie voor nog een seizoen.

Estevez Tsai is geboren in Toronto en startte zijn voetbalcarrière in het nabijgelegen Mississauga bij achtereenvolgens Etobicoke Energy, Clarkson SC, Sheridan College en North Mississauga SC. Na een periode bij SC Waterloo Region en diverse stages in Europa kwam Estevez in februari 2019 terecht bij York9 FC. Bij de club uit de Canadese Premier League kwam de middenvelder tot 21 officiële optredens.

De geboren Canadees heeft een Spaanse vader en een Taiwanese moeder en kon daarom in eerste instantie drie verschillende landen vertegenwoordigen. Nadat hij in 2018 al een trainingsuitnodiging kreeg voor Chinees Taipei (Taiwan) en daar later nog een keer moest afhaken wegens een blessure, maakte Estevez Tsai op 15 oktober 2019 zijn interlanddebuut op een mooi podium. Dat gebeurde namelijk in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië. Hierna kwam het talent nog twee keer in actie voor Chinees Taipei, waardoor de teller nu op drie ‘caps’ staat.

Estevez Tsai kijkt ernaar uit om met ADO Den Haag te beginnen aan het nieuwe seizoen. “Het is voor mij een droom om voor een club als ADO Den Haag te spelen. Ik was verbaasd over hoe groot en mooi het Cars Jeans Stadion is. Zeker nu er ook echt gras in komt. Ik kan niet wachten om erop te spelen.” De middenvelder is inmiddels al enkele weken in Den Haag en voelt zich al snel thuis in zijn nieuwe woonplaats. “Ik ben al naar het strand geweest en naar het centrum. Ik vind het erg leuk en mooi”, aldus Estevez Tsai.

Bron: ADO Den Haag

Geef een reactie