De Leede en Dutt blinken uit bij overwinning VCC

De wedstrijd van VCC tegen het in 2020 honderd jaar bestaande Excelsior’20 was vooraf betiteld als een clash van de jongelingen. De talenten van de Voorburgers toonden zich afgelopen zondag de beteren. Captain Bas de Leede en de pas 17-jarige Aryan Dutt stalen zowel battend als bowlend de show en bezorgden VCC zo de derde winst van het seizoen.

Ondanks de regen van zaterdagnacht lag het graswicket van de Voorburgse club er wederom fantastisch bij. Er kon dan ook gewoon om 11.00 uur worden begonnen. De Voorburgse captain Bas de Leede won de toss en koos er voor om eerst te gaan batten. Dat leek in eerste instantie niet goed uit te pakken, want het openingskoppel Pieterse en De Grooth zat na iets meer dan 5 overs voor slechts 13 runs al weer aan de kant.

Op dat moment was het aan De Leede en Dutt om de innings opnieuw op te bouwen en dat deden ze met verve. Geduldig battend, wachtend op de slechtere ballen die werden gebowld door Excelsior’20, bouwden ze aan een partnership van maar liefst 133 runs, alvorens Dutt werd gestumpt door de Schiedamse wicketkeeper in de 34e over. Hij noteerde onderweg zijn eerste half century voor VCC 1 in de Topklasse en eindigde op 64 runs. De Leede batte iets trager, maar bleef wat langer staan, en vertrok na 68 runs in de 41e over. De middle-order en staart voegde daar o.a. via De Lange (18), Boissevain (13) en Kingma (11 not out) nog de nodige runs aan toe, waardoor VCC uiteindelijk met 221 runs aan de lunch kon beginnen.

In de poging om die 221 runs te achterhalen, begon Excelsior’20 voorzichtig. De runrate schommelde voortdurend rond de 3, waar 5.5 vereist was. Grote vraag was of “dangerman” Ingram nog zou kunnen versnellen, maar wederom Dutt wist dit gevaar te bezweren en rekende hem in voor slechts 10 runs (vang Mulder). Dutt nam uiteindelijk 4 wickets voor 38 runs in 10 overs.

Daarna leek alleen het 7e wicket partnership nog even bedreigend, maar toen De Leede ook dit partnership wist te breken (en hij eindigde met 3-21 in 8.4 overs) was de klus geklaard. Door de winst met 42 runs nestelt VCC zich als gedeeld derde aan de top, met slechts twee punten achterstand op koplopers HCC en Punjab.

Redactie: VCC
Foto: De 17-jarige Aryan Dutt toonde zich met bat en bal uiterst waardevol (foto: P. Gorlee)

Haagse uitslagen
HCC 206/7 – VRA 39 ao wint met 167 runs
Sparta 306/6 – HBS 116 ao wint met 190 runs

De stand:
Punjab 4- 8
HCC 4- 8
VRA 4- 6
VCC 4- 6
Sparta 3- 4
HBS 4- 2

Geef een reactie