Home IJshockey Zweedse aanwinst voor Hijs Hokij

Zweedse aanwinst voor Hijs Hokij

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Patrick Dolkens

De ijshockeyers van Hijs Hokij hebben er een verdediger bij. De Haagse club heeft met Viktor Gibbs Sjodin de tweede en laatste importspeler gecontracteerd. De 29-jarige Zweed komt pas in oktober naar Den Haag. Tot die tijd is hij in Australië actief bij Melbourne Ice.

Twee importspelers mogen de clubs in de BeNe Liga onder contract hebben. Hijs had eerder dit voorseizoen al de Slowaakse forward Oliver Pataky aangetrokken, zaterdag maakte de club bekend met Viktor Gibbs Sjodin een overeenkomst voor een jaar te zijn overeengekomen. Sjodin moet de Haagse verdediging komen versterken, maar kan ook in de aanval uit de voeten.

De Zweed heeft al een indrukwekkende carrière in de benen. In 2006 werd hij als zevende gedraft door de Nashville Predators. Later speelde hij ook nog in de WHL voor Portland. Na twee seizoen ging Sjodin terug naar Zweden, waarna hij een avontuur in eerst Hongarije en vervolgens in Australië begon. Nu speelt hij in Melbourne, zodat hij nog niet direct beschikbaar is voor coach Chris Eimers. De verwachting is dat het publiek voor het kennis kan maken met de robuuste Zweed op 20 oktober bij de thuiswedstrijd tegen Amsterdam.