Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ilja Vlietstra

De drie Haagse en Voorburgse handbalploegen in de Eerste divisie voor mannen gingen zaterdag allemaal onderuit. WHC redde het in Volendam niet tegen de reserves van Kras/Volendam. Hercules ging in de eigen sporthal onderuit tegen Olympia’89/DOS ’80 en EHC moest in Voorburg de punten laten aan Havas.

Na een zeer goede competitiestart zit WHC nu in een lastige fase van de competitie. De winnaar van de eerste periode leed zaterdag al de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. In Volendam was de snelle, enthousiaste en jeugdige thuisploeg nipt te sterk voor de mannen van Zsigmond Makay. De Hagenaars moesten het doen zonder Stefan Coster (zware hamstring blessure) en halverwege de eerste helft moest ook Daan de Koning met dijbeen klachten uitvallen.

Sterke fase
Volendam was vooral in de eerste bedrijf de betere team en na rust liep het ook weer zes doelpunten uit. Een uitstekende acht minuten zorgde ervoor dat WHC plotseling weer naast Volendam kwam; (21-21). In de slotfase van de wedstrijd lukte het de hofstedelingen niet om met een open verdediging van drie tegen drie de wedstrijd te winnen. De spannende laatste minuten werden afgesloten met een 30-28 eindstand op het bord.

Doelpunten WHC
Mark Broers (9), Erwin Roeleveld (6), Moritz Bohnet (4), Ferry Hage (3), Kjeld Meijnen en Michel van  Beijnum (beiden 2), Daan de Koning en Hilko Eijkemans (beiden 1).

EHC en Hercules
Het Voorburgse EHC heeft moeilijk in de Eerste divisie. Zaterdag ging in De Fluit het duel tegen Havas met 23-29 verloren. De mannen van René van Mulken blijven daardoor de hekkensluiter van het tweede niveau. Het Haagse Hercules ging eveneens in de thuishal onderuit. In Sporthal Boswijk werd het tegen Olympia’89/DOS ’80 29-36. De Herculieden blijven hierdoor in de onderste regionen hangen.