Home Handbal Mannen Zwaarbevochten zege WHC, EHC redt het net niet

Zwaarbevochten zege WHC, EHC redt het net niet

Voor de handbalheren van WHC was de eerste klap gelijk een daalder waard. In de eigen Loosduinen sporthal werd zaterdag na een zwaar bevochten eerste divisie wedstrijd met 30-28 gewonnen van Havas uit Almere.

WHC-Havas was een wedstrijd die de volle 60 minuten gelijk op ging. Vanuit Haags perspectief was dit onnodig, maar door het veelvuldig missen van kansen hield WHC de gasten in de wedstrijd. Gedurende de voorbereiding liep de dekking prima, maar een eerste competitiewedstrijd brengt een andere druk met zich mee. Havas profiteerde van de niet geheel scherpe Haagse verdediging waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk bereikten de Hagenaars toch nog ongeschonden de eindstreep; 30-28.

Jeugdspelers
Aanvoerder Daan de Koning bewees in de seizoenouverture andermaal zijn grote waarde voor het team. Hij was goed voor 7 doelpunten, maar met z’n onverzettelijkheid en coaching binnen de lijnen nam hij ook het voortouw.  Tevens verliep de terugkeer van Mark Broers zeer succesvol, want hij was direct met 9 doelpunten topscorer aan Haagse zijde. Coach Zsigmond Makay liet zich met wisselingen in de opbouwrij en tactische wissels positief gelden. Ondanks dat de wedstrijd niet heel soepel verliep, gaf hij 3 jeugdspelers het vertrouwen. De 16-jarige debuterende Thimo Bakker en Luka Furth en Morritz Bohnet die er vorig seizoen al bij waren, beschaamden dat vertrouwen niet.

EHC en Hercules
Eveneens in de Eerste divisie verloor het Leidschendam-Voorburgse EHC zaterdag nipt van fusieteam Olympia ’89/DOS’80. In Oss werd het 30-29 voor de thuisploeg die vorig seizoen nog knap derde werd. Na een 18-14 ruststand kwam het team van René van Mulken in de tweede helft goed terug maar bleef steken op één punt. Het Haagse Hercules is de derde regioclub in de Eerste divisie bij de mannen. De gedegradeerde Herculieden wonnen moeizaam met 28-27 van Snelwiek Rotterdam. Een verslag van deze wedstrijd volgt later.