Home Honkbal Zorgen voor Storks na nederlaag

Zorgen voor Storks na nederlaag

Opnieuw verloren de honkballers van Storks een wedstrijd in de promotie/degradatiegroep van de Hoofdklasse in de slotfase. Na tegen Quick Amersfoort een 6-2 achterstand omgebogen te hebben in een 6-7 voorsprong, moesten de Hagenaars in slotinning toch weer twee punten toestaan. Door de 8-7 nederlaag wordt het in de laatste drie wedstrijden nog spannen om het vierde en laatste ticket voor de Hoofdklasse.

Storks had de drie Hoofdklasse ploegen in de nacompetitie al gehad en kon promotie naar het hoogste niveau tegen de twee Overgangsklasse teams veilig stellen. Dat was althans de verwachting van de honkbalkenners. Niet vreemd, want de Hagenaars waren tenslotte met overmacht kampioen geworden in de Overgangsklasse. Alleen zo werkt het dus niet in de sport, dat bleek zondagmiddag maar weer eens in Amersfoort.

Gelijk
Nadat zaterdag het veld van Storks volstrekt onbespeelbaar was en het duel dus werd gecanceld, ging de return zondag wel door. Thuisclub Quick nam direct een 1-0 voorsprong welke in de vierde slagbeurt teniet werd gedaan door een punt van Joran Berkhout die door Philipp Brandl was binnengeslagen. In de vijfde inning kwam Storks door Jurriaan Dijk op 1-2, maar in de gelijkmaken de beurt sloeg Quick met vijf punten hard toe; 6-2. In de zevende inning waren het weer de Hagenaars die de bal goed wisten te raken en profiteerden van problemen bij de Amersfoortse pitcher. Honkskagen van Brandl, Giovanni Perez en diverse vrije lopen en veldfouten zorgden uiteindelijk voor vier punten en een 6-6 stand.

Slotinning
In de achtste slagbeurt nam Storks zelf een 6-7 voorsprong toen Berkhout gebruik maakte van weer een veldfout van Quick. Doordat de thuisploeg in de gelijkmakende beurt niet scoorde, was de ploeg van coach Aldric Dunlop nog maar 1 inning verwijderd van de winst. Zover kwam het helaas niet. Nadat Storks geen potten had kunnen breken in hun negende slagbeurt, sloeg Quick toch weer toe. Net als tegen Twins en DSS wisten de hofstedelingen de spannende slotfase niet in winst om te zetten. Het lukte pitcher Jurrian Dijk niet om de aanvalsploeg van de gastheren te beteugelen en met twee nullen en dus nog maar 1 te gaan, scoorde Quick toch nog tweemaal; 8-7.

Inhaalwedstrijd
Dinsdag wordt de afgelaste wedstrijd van zaterdag ingehaald. Om promotie in eigen hand te houden zullen de Hagenaars moeten winnen. Dan kan volgend weekeinde tegen Onze Gezellen mogelijk een feestje gevierd worden.