Home Hockey Mannen Zeperd voor KZ dat koppositie laat liggen

Zeperd voor KZ dat koppositie laat liggen

Redacteur: Koene Schaper, Fotograaf: Frank van Leeuwen

De hockeymannen van Klein Zwitserland hebben de kans op de koppositie laten liggen door zich op eigen veld te laten verrassen door laagvlieger Phoenix. Koploper Qui Vive speelde gelijk waardoor KZ de kans had langszij te komen, maar de 1-2 nederlaag gooide roet in het eten.

KZ, dat vorige week Gooische nog met 6-1 versloeg, ontving Phoenix dat vooraf op de laatste plaats stond. Een gemakkelijke middag werd het echter niet voor de Hagenaars.

Counter
KZ ging direct na het fluitsignaal  op zoek ging naar de openingstreffer, maar deze zou aan de andere kant vallen. Binnen vijf minuten scoorde Phoenix via een counter 0-1. Ondanks het veldoverwicht van de Steenbokken liep het spel niet naar wens bij KZ. Toch kreeg KZ in de eerste helft twee strafcorners te nemen, maar deze werden allebei gestopt door de doelman uit Zeist. Toch kreeg KZ geen opgelegde kansen in de eerste helft omdat het spel wat te stroperig was. Phoenix kreeg daarentegen naast hun doelpunt ook geen enkele kans en dus stond het bij rust 0-1.

Wakker
Na de rust probeerde KZ nog een tandje bij te zetten, maar pas na de 0-2 van Phoenix werden de Steenbokken echt wakker. De 0-2 van Phoenix werd wederom uit de counter gescoord via een backhandschot. KZ liep tot nu toe dus tweemaal in het Zeister mes en er wachtte een helse klus om de drie punten nog binnen te halen. Wel ging KZ na de 0-2 beter spelen en kreeg het grotere kansen. Enkele corners bleven zonder succes en ondanks een groot aantal cirkelpenetraties leek Phoenix stand te houden. Zes minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Een harde klap vanuit de rechter hoek van het veld de cirkel in werd gepromoveerd tot doelpunt door de attente Wouter Pastoor.

Sta-in-de-weg
Zes minuten om nog minimaal eenmaal te scoren en de kansen hiervoor bleven ook zeker niet uit. KZ kreeg nog 3 strafcorners, waarvan 1 door de lijnstop werd gekeerd en kwam nog zeker 10 keer in de cirkel van Phoenix. De doelman van Phoenix bleek echter een sta in de weg voor de Haagse equipe en dus werd er duur puntenverlies geleden tegen degradatiekanditaat Phoenix.