Home Honkbal Zeldzame nederlagen Storks, herstel Wassenaar

Zeldzame nederlagen Storks, herstel Wassenaar

De honkballers van Storks zijn een week na het behalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse tegen verrassende nederlagen opgelopen. Middenmoter The Hawks was de Hagenaars tweemaal de baas. Wassenaar herstelde zich zaterdag tegen Kinheim van de afstraffing van vrijdag. 

Storks verloor dit weekeinde beide ontmoetingen tegen The Hawks. Van groot belang waren deze wedstrijden echter niet voor het team van hoofdcoach Aldric Dunlop. Vorig weekeinde verzekerde de Kijkduinse ploeg al van de tweede titel op rij.

Tiende inning
Zaterdag aan het Schapenatjesduin verraste de Dordtse formatie Storks met 2-8. Dat was pas de tweede nederlaag voor de Hagenaars deze competitie. Iedereen had verwacht dat de kampioen zich zondag zou revancheren voor deze uitglijder, maar dat gebeurde niet. In Dordrecht liet Storks zich wederom niet van de beste kant zien, waardoor er bij 4-4 een tiende inning nodig was. Daarin scoorden gastheren de beslissende 5-4, waardoor de Hagenaars zich wederom gewonnen moesten geven.

Wassenaar
Vrijdagavond ging SV Wassenaar in Haarlem hard onderuit tegen Kinheim. De Groenen werden met maar liefst 14-1 weggeslagen. Een dag later kregen de mannen va coach Eugene Henson al de kans op revanche en die grepen de honkballers met beide handen aan. Op Sportpark Kerkehout ontspon een spannende wedstrijd waarin de thuisploeg uiteindelijk met de punten aan de haal gingen. Door de 11-9 overwinning en de daarbij behorende twee punten staat Wassenaar op de gedeeld twaalfde plaats met 18 punten. De degradatiepoule kan echter niet meer ontlopen worden.

Laatste speelronde
Volgend weekeinde staat de laatste speelronde in de reguliere competitie op het programma. Na een rustperiode van drie weken gaan de honkballers vervolgens verder in de promotiepoule (Storks) en twee overige poules waarin gestreden wordt om liojfsbehoud (Wassenaar).