Home Hockey Vrouwen Zaalhockeyvrouwen grijpen opnieuw naast goud

Zaalhockeyvrouwen grijpen opnieuw naast goud

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Daan Rhijnsburger

Nadat Nederland twee weken geleden op het EK ook al zilver hadden gepakt, grepen de Oranje zaalhockeysters zondag op het WK opnieuw naast de hoofdprijs. En net als in Praag was ook in Berlijn Duitsland het land dat onze landgenoten van de winst afhield. Tot groot verdriet van hdm speelster Mila Muyselaar, Pien van Nes en Anke van Goudoever van HGC.

Op het EK verloor Oranje onverdiend en schlemielig na het nemen van shoot-outs. In de finale van het WK in Berlijn was Duistland na de reguliere speeltijd net iets te sterk voor Oranje. Nederland kwam uit een strafcorner van Lieke van Wijk in de tweede helft op voorsprong, maar de achtduizend toeschouwers in de uitverkochte Max Schmeling-Halle zagen de gastvrouwen in de 29e minuut uit een strafbal gelijkmaken. Drie minuten later werd het uit een goed uitgespeelde counter ook 2-1. Het slotoffensief van onze landgenoten leverde geen doelpunt op, waardoor het zilver werd voor Oranje.

Muyselaar
Voor de tweede maal in twee weken verloor aanvoerster Muyselaar een finale van Duitsland. “We hebben niet ons beste spel laten zien. We kwamen hier maar voor één ding, dit is heel zuur”, zei de hdm speelster direct na de finale tegen Hockey.nl.