Home Handbal Mannen Yannick Boers grote man bij winnend Hercules

Yannick Boers grote man bij winnend Hercules

Redacteur: Alex 't Lam Fotograaf: Patrick Dolkens

De handballers van Hercules hebben dit paasweekeinde een grote stap gezet richting handhaving in de Eredivisie. Na de winst van zaterdag op OCI Lions 2 wonnen de Hagenaars maandag ook met 29-27 van Bevo 2, waardoor ze in de laatste twee wedstrijden van de degradatiepoule lijfsbehoud in eigen hand hebben. Grote man bij de thuisploeg was Yannick Boers met tien doelpunten, waaronder de laatste en beslissende twee.

In Sporthal Boswijk vocht Hercules maandag voor wat het waard was tegen het tweede team van Bevo. In een thriller van een wedstrijd wisten de mannen van interim coaches Jelle Jorna en Robin Vendeloo het beste voor het laatst te bewaren. In de laatste vijf minuten slaagden de Hagenaars erin een 25-27 achterstand ongedaan te maken. In de slotminuut ontpopte Yannick Boers zich tot de held van de middag door Hercules met twee treffers de volle winst en twee hele belangrijke punten in de degradatiestrijd te bezorgen.

Veerkracht
Bijna de gehele wedstrijd keek Hercules in sporthal Boswijk tegen een achterstand aan, slechts een enkele keer stond het op gelijke hoogte met de gasten uit Panningen. De thuisploeg nam door drie treffers van Nick Masmeijer een 3-1 voorsprong, maar daarna nam Bevo 2 het heft in handen. Los van de 4-4, 7-7, 13-13 (ruststand), 24-24 en 25-25 had Bevo 2 telkens een voorsprong. Enkele malen bedroeg die zelfs vier doelpunten. Het getuigt van enorme mentale veerkracht bij de Hagenaars die tot viermaal toe een gat van drie of vier doelpunten wisten te dichten.

Boers
De 20-24 twaalf minuten voor tijd leek beslissend, maar Masmeijer, Tim Frenk en tweemaal Boers brachten de blauwwitten weer op gelijk hoogte. Toen de gasten vijf minuten voor de tijd toch weer een voorsprong van twee namen (25-27) leek het pleit beslecht. Doelpunten van Boers en Jorik Lommen en een rode kaart voor een Bevo speler zorgden voor de gelijkmakende 27-27. In de laatste minuten hield keeper Jeroen van ’t Hart het Haagse doel schoon waarna Boers met twee treffers de punten in Sporthal Boswijk hield.

Slotwedstrijden
In de degradatiepoule bezet Alphadeuren/Houten nu de laatste plaats met vijf punten, evenveel als Hercules. In de laatste twee wedstrijden van de nacompetitie speelt Hercules eerst thuis tegen Aalsmeer 2 en de slotwedstrijd uit bij Alphadeuren/Houten.