Home Honkbal Wisselend succes bij door duisternis ingekorte inhaalduels

Wisselend succes bij door duisternis ingekorte inhaalduels

Persbericht, Archieffoto: Hans van der Valk

Het is de honkballers van SV Wassenaar dinsdagavond niet gelukt de inhaalwedstrijd tegen Omron Pioniers in winst om te zetten; 2-8. Zaterdag werd de wedstrijd bij 2-0 voor de Wassenaarse ploeg gestaakt door de regen. Het duel werd in zijn geheel overgespeeld, maar door de invallende duisternis besloot de arbitrage na de zesde inning te stoppen, tot onvrede van de thuisploeg. In dezelfde poule won Storks hun inhaalwedstrijd tegen Sparks met 9-2.

Dinsdag om 19.00 uur werd de wedstrijd SV Wassenaar – Omron Pioniers op sportpark Kerkehout aangevangen. In de 1e inning kwamen van Pioniers vier man aan slag. Van Wassenaar drie. Bij beide teams deed het veld wat er van hen verwacht werd en werd er niet gescoord. De tweede inning verliep voor de thuisploeg desastreus. Op het pitchen van Lenco Elizabeth scoorde Pioniers zesmaal, onder meer dankzij een homerun van Mark Duursma die de twee man van de honken meenam. Elizabeth werd afgelost door Vincent van Veen, die op zijn eerste bal direct een honkslag tegen kreeg, maar de volgende slagman met een strike out terug naar de bank stuurde.

Verbazing
Wassenaar kreeg in de vierde inning weer een punt tegen, wederom een home run van Duursma. In de gelijkmakende slagbeurt wisten de mannen van Eugene Hensen het eerste  punt te scoren door een 2-honkslag van Dave Steward. En in de vijfde inning kwam Richard Coffie binnen op een hit van Pim Vijfvinkel (Tsunami). In de zesde, en naar later zou blijken laatste inning, werd pitcher Van Veen vervangen door Sidney Hoeverts. Ook hij kreeg nog een punt tegen. Wassenaar wist deze slagbeurt niet te scoren, waarna de plaatscheidsrechter  bij een stand van 2-6, besloot de wedstrijd te staken wegens invallende duisternis. Dat werd met name door Wassenaar met enige verbazing ontvangen.

Storks
Het Haagse Storks begon dinsdagavond als ongeslagen koploper aan het inhaalduel tegen Sparks Haarlem. Na afloop van de tot zes en een halve inning ingekorte wedstrijd in Kijkduin was de ploeg nog steeds undefeated en vergrootte de voorsprong op de nummer twee in de Overgangsklasse The Hawks en Onze Gezellen zelfs naar zes punten. Aan het Schapenatjesduin was Storks met 9-2 te sterk voor de voormalig runner-up. Grote man aan Haagse zijde was Niels Weis sloeg die met twee punten, een binnengeslagen punt en een slaggemiddelde van 1,000. Aaron de Groot gooide zes sterke innings, waarna closer Jurrian Koks de wedstrijd uitgooide met driemaal 3-slag.