Home Tennis Winst voor Metselaars, Thor de Bataaf en Leimonias

Winst voor Metselaars, Thor de Bataaf en Leimonias

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ronald Mooiman

In de tenniscompetitie Zondag Hoofdklasse Gemengd blijft De Metselaars maar winnen. Zondag werd Tepci eenvoudig met 2-6 over de knie gelegd. Ook in de andere poule wonnen beide Haagse teams. Thor de Bataaf was met 5-3 te sterk voor Victoria en Leimonias 2 won de degradatiekraker tegen Volley eveneens met 5-3.

Metselaars kende zondag geen enkele moeite met hekkensluiter Tepci. Liv Geurts, Erika Vogelsang, Michiel de Krom en Roy de Valk wonnen zeer eenvoudig hun enkelpartijen en waren ook te sterk in beide dubbels. Daarmee kwam de stand op 0-6.  Doordat de eerste mixed verrassend verloren ging en de tweede werd opgegeven, wist de thuisploeg uiteindelijk toch nog twee punten te vergaren; 2-6. In de stand blijft Metselaars ruim aan kop met zes punten voorsprong op Naaldwijk 2.

Schoelink
Thor de Bataaf boekte zondag een zwaarbevochten 5-3 zege op Victoria dat met een derde plaats net een plekje hoger op de ranglijst staat. De Hagenaars zaten na de singles al op rozen, want na deze vier partijen leidde het al met 3-1. Jade Schoelink, Romano Frantzen en Tom Smit wisten hun duel te winnen, alleen Kim Wehrmann-Cassar moest haar meerdere erkennen in Sabine van der Sar. Cruciaal waren de twee volgende nipte zeges van Jade Schoelink (foto) in het damesdubbel en de mixed-dubbel. Samen met Wehrmann-Cassar won zij het dubbel na een 10-8 supertiebreak. Ook in de mixed met Tom Smit kwam het aan op een beslissende derde set/supertiebreak. Deze werd met 10-5 gewonnen. Hiermee was Thor aan het eind van de dag de gelukkige winnaar; 5-3.

Leimonas2
Het tweede team van Leimonias houdt na zondag hoop op handhaving op het tweede niveau van het Gemengd tennis. Op de eigen banen boekte de ploeg de eerste zege van de competitie door ETV Volley te verslaan.  Daarmee komen de Hagenaars nu puntgelijk met de Eindhovense ploeg en met Heerhugowaard. Alle drie de ploegen staan nu onderaan met 13 punten. De strijd om degradatie wordt de komende twee speelronden nog bijzonder spannend.