Home Voetbal ADO Den Haag Winst en zesde plaats ADO Vrouwen in laatste thuisduel

Winst en zesde plaats ADO Vrouwen in laatste thuisduel

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

De voetbalsters van ADO Den Haag hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-1 gewonnen van Achilles ’29. Daarmee zijn de groengelen onbereikbaar voor de andere ploegen in poule B van de nacompetitie en eindigen als zesde in de eredivisie.

De zesde plaats is een schrale troost voor een teleurstellend seizoen. Toch was het voor de meiden van coach Arend Regeer nog het hoogst haalbare. Daarom toch nog lachende gezichten aan Haagse zijde na afloop van het duel in het Cars Jeans Stadion.

Tieleman
In de eerste fase van de wedstrijd deed Achilles’29 weinig onder voor ADO. Voor de thuisploeg kregen Marthe van Erk en Carmen Simonis, twee speelsters die volgend seizoen niet meer in het ADO-shirt zullen spelen, kansen op de openingstreffer. Ook de gasten uit Groesbeek kwamen een paar maal gevaarlijk voor het doel van ADO keepster Barbara Lorsheyd. Toch waren het de hofstedelingen die de score openden. Sharona Tieleman kreeg het doelpunt op haar naam na een schot in de kruising. Meest opmerkelijke moment voor rust was verder de ogenschijnlijk ernstige blessure voor Achilles’29 keepster Rianne Clephas die niet verder kon spelen.

Noordam
Een kwartier na rust zorgde Nadine Noordam op fantastische wijze voor de 2-0. Nadat een eerdere poging van de ADO speelster nog door de ingevallen doelvrouw was gekeerd, was niets en niemand bestand tegen haar afstandsschot van zo’n dertig meter. De bal vloog via de onderkant van de lat achter de doellijn.

Afscheid
De gasten deden vervolgens wat ze konden, maar Lorsheyd wist haar doel lang schoon te houden. Vier minuten voor tijd was ze niet bestand tegen een kopbal van Beau Rijks; 2-1. De Haagse zege kwam echter niet meer in gevaar, zodat ADO met een goed gevoel voor dit seizoen afscheid nam van  het Cars Jeans Stadion. Volgende week wacht het team alleen nog het uitduel bij Excelsior Barendrecht en dan zit het seizoen 2017/2018 er op.