Home IJshockey Winning streak Hijs Hokij houdt aan

Winning streak Hijs Hokij houdt aan

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Robert Bos

De ijshockeyers van Hijs Hokij zijn drie wedstrijden voor het eind van de reguliere competitie zeker van de eerste plaats in de BeNe League. Na de 0-8 overwinning van zondag op het toekomstteam van Tilburg Trappers zijn de Hagenaars niet meer in halen door de concurrenten, waardoor Hijs in de komende play-offs ronden telkens thuisvoordeel heeft.

Na de moeizame 4-3 zege van vrijdag op Chiefs Leuven, had Hijs zondagmiddag geen enkele moeite met Tilburg Trappers TT. Raymond van der Schuit zette de bekerkampioen al vroeg op voorsprong, waarna Justin van Baarsen met zijn eerste officiële goal in het eerste van Hijs 0-2 maakte. Even later bepaalde Stace van Bentem de stand op 0-3 waarmee de eerste periode werd afgesloten. In de middelste periode bouwden de mannen van hoofdcoach Chris Eimers de score uit naar 0-8  door treffers van Thomas Roosendaal, Viktor Gibbs Sjödin, Diordy Vols en nog twee van Raymond van der Schuit.

Shut-out
In de derde periode gebeurden er weinig schokkende dingen. Jay de Ruiter miste een penaltyshot, Hijs geloofde het daarna ook wel. Positief was dat invalgoalie Cas Neuman zijn doel schoon wist te houden en dus voor de tweede keer dit seizoen een shut-out had.

Leuven, Herentals, Panters
De winning streak van Hijs houdt daarmee aan en de komende week volgen de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie; dinsdag de inhaal uitwedstrijd bij Chiefs Leuven en vrijdag thuis tegen het Belgische Herentals, de enige ploeg die de Hagenaars dit seizoen in de BeNe League wist te verslaan. Zaterdag staat tenslotte de derby in en tegen Zoetermeer Panters nog op het programma.