Redactie: PR, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

De hockeymannen van hdm wonnen zondag met 4-2 van Leiden. De Hagenaars blijven derde in de Overgangsklasse A, maar zijn zeker nog niet uitgeschakeld voor de play-offs. Koploper Schaerweijde dat gelijkspeelde en Cartouche staan binnen schootsafstand.

Hdm kende op het eigen sportcomplex Groenendaal een lastige middag tegen Leiden. De gasten speelden goed, maar konden desondanks niet voorkomen dat Jelmer Siersema een foutje in de verdediging afstrafte; 1-0. Daarna golfde de wedstrijd op en neer totdat Koen Bijen de 2-0 voor de gastheren aantekende. Dit was ook de ruststand.

Strafbal en Strafcorner
Na rust zette Leiden druk en dit leidde na vijf minuten tot de aansluitingstreffer; 2-1.Hdm pakte langzaamaan de wedstrijd weer op en haverwege het tweede bedrijf maakte Ruben Versteeg 3-1. Daarna kregen de Hagenaars kansen op meer treffers. Kieran Dartée  miste een strafbal, maar mocht in de laatste minuut ook aanleggen voor een strafcorner die er wel inging. Ook Leiden verzilverde daarna nog een corner waardoor 4-2 de eindstand was.

Play-offs
De achterstand van hdm op Cartouche blijft onveranderd drie punten. Koploper Schaerweijde speelde 4-4 gelijk bij Were Di, waardoor het gat naar de Hagenaars nog vier punten is. De play-offs zijn dus nog steeds haalbaar voor de Haagsche Delftsche Mixed.