Home Geen categorie WHC handhaaft koppositie, EHC onderuit

WHC handhaaft koppositie, EHC onderuit

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ilja Vlietstra

In de handbal Eerste divisie A voor mannen blijft het Haagse WHC ook na de vijfde speelronde de nog ongeslagen koploper. De fusieclub won zondag de uitwedstrijd bij Atomium ’61 dik en verdiend met 21-32.

Drie mannenteams uit Haaglanden zijn er actief in de Eerste divisie poule A. Het Haagse Hercules zag hun thuiswedstrijd tegen het tweede team van Kras/Volendam afgelast worden wegens een lekkend dak (zie ook http://www.haagsetopsport.nl/duel-hercules-afgelast-lekkage-boswijk). EHC uit Leidschendam-Voorburg promoveerde afgeopen seizoen naar het tweede handbalniveau en kende daarin een goede start van de competitie. Nu verkeert de promovendus even in een moeilijke fase waarin het diverse nederlagen te slikken krijgt. Zaterdag ging EHC met 37-30 ten onder bij FIQAS/Aalsmeer 3. Daardoor is de ploeg van René van Mulken afgezakt naar de dertiende en voorlaatste plaats.

WHC
Beter vergaat het WHC. De Haagse formatie van coach Zsigmond Makay was zondag in Rotterdam duidelijk een maatje te groot voor  middenmoter Atomium ’61. Een een nog niet helemaal overtuigende eerste helft (11-14), maakte de Haagse handballers in de tweede helft het verschil met onder meer een sterke verdediging. WHC kende twee uitblinkers;  allereerst de 17-jarige Moritz Bohnet die topscorer werd met tien doelpunten. ‘Een lust voor het oog’, noemt Makay het spel van zijn jonge pupil. “Een supertalent waar het handbal nog veel plezier aan zal beleven.” De tweede man die zondag in het zonnetje gezet mag worden is Kjeld Meijnen die met zijn slimme en spectaculaire spel goed was voor zes treffers.

Doelpunten WHC
Moritz Bohnet (10), Kjeld Meijnen (6), Mark Broers (5), Erwin Roeleveld en Stefan Coster (beiden 4), Daan de Koning (2) en Raymond Albers (1).